Ul. XXXI. divizije 1, 4000 Kranj

Tel. 04/202-55-00

zupnija.kranj-zlato.polje@rkc.si

3. nedelja med letom, 26.1.2020

Godovi v tednu pred nami:

V ponedeljek Angela Merici, devica in ustanoviteljica uršulink, v torek Tomaž Akvinski, duhovnik in cerkveni učitelj, v sredo Valerij, škof, v četrtek Martina, mučenka, v petek Janez Bosko, duhovnik, ustanovitelj salezijancev v soboto Brigita Irska, opatinja, prihodnjo nedeljo bomo obhajali praznik Jezusovega darovanja – svečnico.

V kiosku lahko vzamete februarsko Rast.

V nedeljo bomo obhajali Jezusovo darovanje – svečnico. Pri vseh mašah, prav tako že v soboto zvečer bo blagoslov sveč, ki jih boste lahko dobili zadaj v preddverju. Pri vseh mašah pa bo tudi darovanje za razsvetljavo in elektriko v naši cerkvi. Poslovili se bomo tudi od božičnega časa: od jaslic in božičnih pesmi.

2. nedelja med letom, 19.1.2020

Godovi v tednu pred nami:

V ponedeljek Fabijan in Boštjan, mučenca, v torek Neža, devica in mučenka, v sredo Vincencij, diakon in mučenec, v četrtek zaroka Marije in Jožefa, v petek Frančišek Saleški, škof in cerkveni učitelj, v soboto Spreobrnitev apostola Pavla, prihodnja nedelja bo 3. nedelja med letom, nedelja Svetega pisma.

Ves teden bomo obhajali molitveni teden za edinost kristjanov.

V soboto po večerni maši bomo ob svetopisemski nedelji imeli mini svetopisemski maraton. Brali bomo Apostolska dela in ste povabljeni k poslušanju in tudi branju Božje besede.

Zavod Sv. Stanislava v Šentvidu nad Ljubljano vabi srednješolce in starše na dan odprtih vrat, v gimnaziji in dijaškem domu, ki bo v soboto, 25. januarja med 9. in 13. uro.

Nedelja Jezusovega krsta, 12.1.2020

Godovi v tednu pred nami:

V ponedeljek Hilarij, škof, v torek Oton, prior v Jurkloštru, v sredo Absalom, koprski škof, v četrtek Honorat, škof, v petek Anton, puščavnik, v soboto Marjeta Ogrska, prihodnjo nedeljo bo 2. nedelja med letom.

Danes popoldne ob 15. uri ste lepo povabljeni v župnijsko cerkev v Predoslje, kjer bo koncert odraslih pevskih zborov naše kranjske dekanije. Sodeluje tudi naš mešani pevski zbor.

V torek ob 18h bo sveta maša, ki jo pripravi katoliška karizmatična prenova.

V sredo po maši bo srečanje svetopisemske skupine.

V sredo ob 19h bo srečanje molitvene skupine s slavljenjem v župnijski dvorani.

V soboto bomo začeli teden molitve za edinost kristjanov.

Prihodnja nedelja bo tretja v mesecu, pri vseh mašah bo darovanje za ogrevanje naše cerkve.

2. nedelja po božiču, 5.1.2020

Godovi v tednu pred nami:

V ponedeljek Gospodovo razglašenje – sv. Trije kralji, v torek Rajmunf Penjafortski, duhovnik, v sredo Severin Noriški, opat, v četrtek Hadrijan, opat, v petek Gregor Niški, škof, v soboto Pavlin Oglejski, škof, prihodnjo nedeljo bomo obhajali praznik Jezusovega krsta.

Nocoj bomo obhajali tretji sveti večer, lepo vabljeni da tako, kot za prva dva sveta večera tudi nocoj pokadite in pokropite svoje stanovanje.

Jutri bomo obhajali slovesni praznik Gospodovega razglašenja ali sv. Treh kraljev – tretji božični praznik. Sveti maši bosta dopoldne ob 9. uri in zvečer ob 18. uri. Dar za trikraljevsko akcijo, ki je namenjena za misijone, kdor želi, lahko odda v nabiralnik pod korom. Verouk bomo nadaljevali od srede naprej po urniku, v ponedeljek verouka ne bo ker je praznik, veroukarji pa pridite k večerni maši. Otroci prinesite k večerni maši darove od adventne akcije »otroci za otroke«.

V sredo ob 16. uri bo srečanje skupine Abraham. Ogledali si bomo film o blaženem mučencu Alojziju Grozdetu.

Prihodnjo nedeljo bo srečanje odraslih pevskih zborov dekanije Kranj v župnijski cerkvi sv. Siksta v Predosljah. Ob 15. uri bo koncert dekanijskih pevskih zborov kjer bo sodeloval tudi naš mešani pevski zbor. Lepo vabljeni v Predoslje prihodnjo nedeljo.

Nedelja Svete Družine, 29.12.2019

Godovi v tednu pred nami:

V ponedeljek Feliks I., papež, v torek Silvester, papež, v sredo Marija, Sveta Božja Mati, v četrtek Bazilij Veliki in Gregor Nacianški, škofa, v petek Presveto Jezusovo ime, v soboto Elizabeta, redovnica, prihodnja nedelja bo 2. nedelja po božiču.

V kiosku vzemite novo januarsko Rast.

V torek bomo obhajali drugi sveti večer. Sveta maša bo ob 18. uri, pri kateri bomo zapeli zahvalno pesem za minulo leto.

V sredo bomo obhajali slovesni praznik Marije, Svete Božje Matere. Svete maše bodo po nedeljskem redu: ob 8h in 10h.

Petek bo prvi v mesecu, bolnikov ne bom obiskoval ker sem jih pred prazniki, vabljeni k pobožnosti na čast Jezusovemu Srcu.

Sobota bo tudi prva v mesecu, po maši bo prvosobotna pobožnost na čast Marijinemu Brezmadežnemu Srcu in češčenje Najsvetejšega.

4. adventna nedelja, 22.12.2019

Godovi v tednu pred nami:

V ponedeljek Janez Kancij, duhovnik, v torek Adam in Eva, prastarša, v sredo Gospodovo rojstvo, v četrtek Štefan, prvi mučenec, v petek Janez, apostol in evangelist, v soboto nedolžni otroci, prihodnjo nedeljo bomo obhajali praznik svete Družine.

V kiosku lahko dobite kadilo, oglje, koledarje in družinsko pratiko. Pri stranskem izhodu lahko dobite blagoslovljeno vodo in luč miru iz Betlehema. Cerkev bo odprta v nedeljo, ponedeljek in torek skozi ves dan, da si boste lahko priskrbeli luč miru in blagoslovljeno vodo.

V torek bomo obhajali prvi sveti večer. Maša svetega večera bo ob 18. uri.

Ob 24h bomo obhajali prvo božično mašo – polnočnico

V sredo bomo praznovali Božič – praznik Gospodovega rojstva. Svete maše bodo po nedeljskem redu: ob 8h in 10h.

V četrtek bomo obhajali praznik sv. Štefana, drugi dan po božiču. Svete maše bodo ravno tako ob 8h in 10h.

V nedeljo na praznik svete Družine bo pri vseh maša blagoslov otrok.

3. ADVENTNA NEDELJA, 15.12.2019

Godovi v tednu pred nami:

V ponedeljek goduje Adelajsa, kraljica, v torek Janez de Matha, redovnik, v sredo Vunibald, opat, v četrtek Urban V., papež, v petek Dominik, opat, v soboto Peter Kanizij, duhovnik, prihodnja nedelja bo 4. adventna nedelja.

V ponedeljek bomo začeli z božično devetdnevnico. Naj bo to župnijska priprava na praznik Gospodovega rojstva. Vabim vse, da se vsak večer ob 18h udeležite devetdnevnice, za otroke pa je devetdnevnica del verouka, saj do 8. januarja otroci nimajo več verouka.

Od ponedeljka naprej boste lahko v kiosku po večernih mašah kupili koledarje, pratiko in kadilo z ogljem. Blagoslovljeno vodo lahko dobite zadaj pod korom v kotličku.

V sredo po večerni maši bo srečanje svetopisemske skupine.

V petek dopoldne bom obiskal bolne in starejše pred božičnimi prazniki. Če želite da še koga obiščem in mu podelim zakramente sporočite v župnišče.

V soboto bodo delavnice za otroke pri sestrah ob 9. uri – božični aranžmaji.

V soboto od 17. ure naprej in v nedeljo od 7. ure naprej boste imeli priložnost za sveto spoved. Spovedoval bo g. Martin Zlobko, kaplan v zavodu sv. Stanislava v Šentvidu nad Ljubljano.

Prihodnjo nedeljo bomo imeli božično devetdnevnico pri maši ob 10. uri, in pri tej maši bomo sprejeli tudi luč miru iz Betlehema.

Brezmadežno spočetje Device Marije, 8.12.2019

Godovi v tednu pred nami:

V ponedeljek Valerija, mučenka, v torek Loretska Mati Božja, v sredo Damaz I., papež, v četrtek Devica Marija iz Guadalupe, v petek Lucija, devica in mučenka, v soboto Janez od Križa, prihodnja nedelja bo 3. adventna nedelja.

V torek bo maša ob 18. uri, ki jo pripravi katoliška karizmatična prenova.

V sredo ob 16. uri bo srečanje skupine Abraham, naš gost bo g. Miha Palovšnik, učitelj športa v osnovni šoli.

V sredo ob 19. uri bo srečanje molitvene skupine s slavljenjem v župnijski dvorani.

V petek ob 9h bodo delavnice za otroke pri sestrah – kako okrasiti mizo za praznike.

Prihodnja nedelja bo tretja v mesecu, pri vseh mašah bo darovanje za obnovo župnišča.

Poleg maš, ki so oznanjene v Rasti bo še 7. dan za pokojnega Alojza Vovko, v petek zvečer.

V župnijski pisarni lahko naročniki prevzamete Mohorjeve knjige.

1. adventna nedelja, 1.12.2019

Godovi v tednu pred nami:

V ponedeljek Bibijana, mučenka, v torek Frančišek Ksaver, duhovnik, v sredo Barbara, mučenka, v četrtek Sava, opat, v petek Miklavž, škof, v soboto Ambrož, škof, prihodnjo nedeljo bomo obhajali slovesni praznik Marijinega brezmadežnega spočetja.

V kiosku vzemite novo decembrsko Rast.

Petek bo prvi v mesecu, dopoldne bom obiskal bolne in starejše.

V petek bomo obhajali god svetega Miklavža. Miklavž nas bo obiskal po večerni maši. Otroci lepo vabljeni v petek k večerni maši, pri kateri bo prepeval otroški zbor, takoj po maši sledi prihod Miklavža in obdarovanje otrok.

V soboto ob 10.00 bo srečanje za ministrante.

Sobota bo prva v mesecu, zvečer po maši lepo vabljeni k prvosobotni pobožnosti na čast Marijinemu brezmadežnemu Srcu in k češčenju Najsvetejšega.

KRISTUS KRALJ, 24.11.2019

Godovi v tednu pred nami:

V ponedeljek Katarina Aleksandrijska, mučenka, v torek Leonard Portomavriški, redovnik v sredo Virgil in Modesta, apostola Karantanije v četrtek Katarina Laboure, vidkinja, v petek Filomen, mučenec, v soboto Andrej, apostol, prihodnja nedelja bo 1. adventna nedelja.

V sredo bo za našo župnijo slovesni praznik župnijskega zavetnika sv. Modesta. Ta dan bomo imeli tudi praznik celodnevnega češčenja Najsvetejšega zakramenta. Sveti maši bosta ob 9h, po maši bomo izpostavili Najsvetejše v češčenje vse do sklepa in večerne maše ob 18h. Lepo vabljeni ta dan v cerkev k molitvi pred Najsvetejšim.

V soboto naši animatorji pripravljajo oratorijski dan za otroke. Začetek bo ob 10. uri, konča pa se ob 13. uri. Poleg izdelovanja adventnih venčkov bo tudi program, ki ga pripravljajo animatorji, dobijo tudi kosilo in material za adventne venčke. Priporočen prispevek je 5€ na družino, kdo ne more darovati je brezplačno. Pri sestrah ne bo izdelovanja venčkov ampak bo spodaj v dvorani.

Prihodnjo nedeljo bomo obhajali 1. adventno nedeljo in nedeljo Karitas. Pri mašah bomo blagoslovili adventne venčke, darovanje pri mašah pa bo za potrebe škofijske in župnijske karitas.

Poleg maš, ki so že oznanjene v Rasti bo še maša za pokojno Francko Gaser v nedeljo ob 10h.

V župnijski pisarni lahko naročniki prevzamete Mohorjeve knjige.

 

 

V SPOMIN NA PRVEGA ŽUPNIKA +g. Milana Grdena

 V-spomin-pokojnemu-župniku-Milanu-Grdenu.pdfSVETE MAŠE

 

MED TEDNOM: vsak dan ob 18h,
razen ob torkih je maša ob 7h zjutraj v kapeli pri sestrah
OB NEDELJAH: 8.00 in 10.00.

OB PRAZNIKIH MED TEDNOM: 9.00 IN 18.00

 

URADNE URE


ŽUPNIJSKI URAD:

ponedeljek: 8h - 9h

četrtek: 8h - 9h in 16.30-17.30


Ob sobotah, nedeljah ter cerkvenih in državnih praznikih ni uradnih ur!


ŽUPNIJSKA KARITAS:

po dogovoru, pokličite po telefonu

tel.  Karitas: 030 607 929

 

 

Rast - februar 2020

pdfRAST- februar 2020

Duhovna misel v juniju

Vzemite moj jarem nase in učite se od mene, ker moj jarem je prijeten in moje breme je lahko.

Molitveni namen v juniju

za naše družine

Spoštovani obiskovalec. Naša spletna stran uporablja piškotke. Več informacij o piškotkih

Sprejemam piškotke.

Več informacij o piškotkih