Ul. XXXI. divizije 1, 4000 Kranj

Tel. 04/202-55-00

zupnija.kranj-zlato.polje@rkc.si

29. nedelja med letom, 17.10.2021

Godovi v tednu pred nami:

V ponedeljek Luka, evangelist, v torek Pavel od Križa, duhovnik, v sredo Rozalina, redovnica, v četrtek Uršula, mučenka, v petek Janez Pavel II., papež, v soboto Janez Kapistran, duhovnik, prihodnja nedelja bo 30. nedelja med letom, misijonska nedelja.

Prihodnja nedelja bo misijonska, pri mašah bo darovanje za misijone.

Poleg maš, ki so že oznanjene v rasti bo še 7. dan za pokojnega Janija Urbanca v četrtek zvečer.

Umrla je Poldka Savinek iz Partizanske 23. Pogreb bo v torek ob 11. uri na mestnem pokopališču v Kranju, po pogrebu bo sveta maša v cerkvi. Gospod, daj ji večni pokoj, ...

28. nedelja med letom, 10.10.2021

Godovi v tednu pred nami:

V ponedeljek Janez XXIII., papež, v torek Maksimilijan Celjski, mučenec, v sredo Koloman, mučenec, v četrtek Kalist, papež, v petek Terezija Avilska, devica, v soboto Marjeta Marija Alakok, redovnica, prihodnja nedelja bo 29. nedelja med letom.

Lepo vabljeni vsak večer k rožnovenski pobožnosti ob 18.20, v torek po jutranji maši.

V torek ob 19h bo maša, ki jo pripravi katoliška karizmatična prenova, tudi pri tej maši je obvezen PCT pogoj, kot tudi za vsa druga bogoslužja, ki se jih udeležite v cerkvi.

Prihodnja nedelja bo tretja v mesecu, pri vseh mašah bo darovanje za obnovo parketa med klopmi. Hvala vsem, ki ste pomagali razmontirati in tudi nazaj postaviti klopi in temeljito počistiti cerkev. Bog povrni.

Poleg maš, ki so oznanjene v Rasti bo še 7. dan za pokojno Marijo Hribar v ponedeljek zvečer, 7. dan za pokojnega Franca Černeta v sredo zvečer in 7. dan za pokojno Marijo Matko in pokojnega Pavla Omejca v petek zvečer.

27. nedelja med letom, 3.10.2021

Godovi v tednu pred nami:

V ponedeljek Frančišek Asiški, redovnik, v torek Marija Favstina Kowalska, redovnica, v sredo Bruno, ustanovitelj kartuzijanov, v četrtek Rožnovenska Mati Božja, v petek Benedikta, mučenka, v soboto Abraham in Sara, prihodnja nedelja bo 28. nedelja med letom.

V torek se začne katehumenta, - priprava odraslih na prejem zakramentov. Katehumenta bo potekal v kranjskem župnišču na Tavčarjevi 43.

Od ponedeljka do petka bodo svete maše v cerkvi na Rupi po urah, ki so objavljene v oznanilih. Tukaj v župnijski cerkvi ne bo svetih maš, ker bomo brusili in lakirali parket med klopmi. Hvala za darove pri današnji maši, ki bodo za ta namen vzdrževanja naše cerkve.

Vsak večer ob 18.20 bo na Rupi rožnovenska pobožnost in ob 19h sveta maša, v torek bo rožnovenska pobožnost jutranji maši.

26. nedelja med letom, 26.9.2021

Godovi v tednu pred nami:

V ponedeljek Vincencij Pavelski, ustanovitelj lazaristov, v torek Venčeslav, mučenec, v sredo Mihael, Gabriel in Rafael, nadangeli, v četrtek Hieronim, duhovnik in cerkveni učitelj, v petek Terezija Deteta Jezusa, devica in cerkvena učiteljica, v soboto Angeli varuhi, prihodnjo nedeljo bomo obhajali smn – slovesnost župnijskega žegnanja.

Vzemite novo oktobrsko Rast.

Petek je prvi v mesecu dopoldne bom obiskal bolne in starejše. Zvečer lepo vabljeni k rožnovenski pobožnosti, ki bo v mesecu oktobru vsak večer ob 18.20, ob torkih pa po jutranji maši.

V petek ob 19h bo srečanje mladine in devetega razreda.

Prihodnjo nedeljo bomo obhajali praznik župnijskega žegnanja smn. Letos bo še posebej slovesno, saj obhajamo 30. obletnico ustanovitve naše župnije. Sveto mašo bo ob 10. uri daroval ljubljanski nadškof in metropolit msgr. Stanislav Zore. Lepo vabljeni k sveti maši. Pri vseh mašah bo darovanje za vzdrževanje naše cerkve.

25. nedelja med letom, 19.9.2021

Godovi v tednu pred nami:

V ponedeljek Korejski mučenci, v torek Matej, apostol in evangelist, v sredo

Mavricij, mučenec, v četrtek Pij iz Pietrelcine, redovnik, v petek bla. Anton Martin Slomšek, škof, v soboto Nikolaj, kmet, , prihodnja nedelja bo 26. nedelja med letom – Slomškova nedelja.

Verouk se nadaljuje po urniku.

Po novih navodilih in pravilih za preprečevanje širjenja koronavirusa lahko pridete v cerkev samo tisti, ki izpolnjujete PCT, ostali žal ne smete v cerkev, kakor velja tudi za večinoma drugih storitev in javnih objektov. Upam, da boste pošteni in odgovorni glede tega.

Prihodnjo nedeljo bo izbira novih članov v ŽPS. Zadaj vzemite volilne lističe in napišite predloge, koga od župljanov predlagate v ŽPS za mandat 5 let. Lahko napišete več predlogov. Do prihodnje nedelje prinesite volilni listič nazaj v nabiralnik pod korom.

24. nedelja med letom, 12.9.2021

Godovi v tednu pred nami:

V ponedeljek Janez Zlatousti, škof in cerkveni učitelj, v torek praznik povišanje sv. Križa, v sredo Žalostna Mati Božja, v četrtek Kornelij in Ciprijan, mučenca, v petek Robert Bellarmino, škof in cerkveni učitelj, v soboto Jožef Kupertinski, redovnik, prihodnja nedelja bo 25. nedelja med letom.

Ta teden začnemo z rednim veroukom po urniku.

V torek ob 19. uri bo sveta maša, ki jo pripravi Katoliška karizmatična prenova.

V soboto bo potekala Stična mladih. Mladi se prijavite do torka.

Prihodnja nedelja bo tretja v mesecu, pri vseh mašah bo darovanje za obnovo rupovške cerkve in sestrske hiše.

Poleg oznanjenih maš bo ta teden še 7. dan za pokojnega Ivana Kuralta, v ponedeljek zvečer. 7. dan za pokojnega Damijana Chvatala, v ponedeljek zvečer. 7. dan za pokojno Mileno Grmek v sredo zvečer.

22. nedelja med letom, 29.8.2021

Godovi v tednu pred nami:

V ponedeljek Feliks, mučenec, v torek Nikodem, Jezusov učenec, v sredo obletnica kronanja milostne podobe Marije Pomagaj na Brezjah, v četrtek Marjeta, devica in mučenka, v petek Gregor Veliki, papež in cerkveni učitelj, v soboto Rozalija, devica, prihodnja nedelja bo 23. nedelja med letom – angelska nedelja.

Vzemite novo septembrsko Rast.

Petek bo prvi v mesecu, dopoldne bo obisk bolnih in starejših. Maša na Rupi bo v petek ob 18. uri.

Sobota bo prva v mesecu, po maši bo prvosobotna pobožnost in češčenje Najsvetejšega.

21. nedelja med letom, 22.8.2021

Godovi v tednu pred nami:

V ponedeljek Roza iz Lome, devica in redovnica, v torek Jernej, apostol, v sredo Ludvik IX., Francoski, kralj, v četrtek Ivana, redovnica, v petek Monika, mati sv. Avguština, v soboto sv. Avguštin, prihodnja nedelja bo 22. nedelja med letom.

Jutri v ponedeljek začnemo z letošnjim oratorijem za otroke. Tudi letos vas lepo prosim za pecivo in piškote. Vsak dan jih lahko prinesete do desete ure, razen v četrtek, ko bomo na izletu.

V petek bo sveta maša na Rupi že ob 18. uri.

Umrla je Ljudmila Plavc iz Mlakarjeve ulice 3, pogreb bo v torek ob 11. uri na pokopališču v Predosljah.

Umrl je Roman Bučinel iz Nazorjeve ulice 6. Pogreb bo v torek ob 16. uri na pokopališču na Kokrici. Gospod, daj jim večni pokoj, ...

OKLIC:

Zakrament svetega zakona želita prejeti ženin Gregor Kok in nevesta Petra Sotlar.

Zakrament svetega zakona želita prejeti ženin Aco Trampuž in nevesta Nadja Škofic.

Oklica sta izobešena na oglasni deski. Obe poroki bosta v naši cerkvi v petek med večerno mašo. Molimo za novoporočence ...

Marijino vnebovzetje, 15.8.2021

Godovi v tednu pred nami:

V ponedeljek sv. Rok, romar, spokornik, priprošnjik zoper kužne bolezni, v torek Evzebij, mučenec, v sredo Helena, cesarica, v četrtek Janez Eudes, duhovnik, v petek Bernard, opat, v soboto Pij X., papež, prihodnja nedelja bo 21. nedelja med letom.

Poleg maš, ki so že oznanjene v Rasti bo še 30 dan za pokojno Nežko Šturm, v ponedeljek zvečer.

Umrla je Ljudmila Gale iz Ulice mladinskih brigad 9. Pogreb bo v ponedeljek ob 11. uri na mestnem pokopališču v Kranju. Gospod, daj ji večni pokoj...

19. nedelja med letom, 8.8.2021

Godovi v tednu pred nami:

V ponedeljek Terezija Benedikta od Križa – Edit Stein, mučenka, sozavetnica Evrope, v torek Lovrenc, diakon, v sredo Klara, devica, v četrtek Ivana Šantalska, redovnica, v petek Poncijan in Hipolit, mučenca, v soboto Maksimilijan Kolbe, duhovnik in mučenec, prihodnjo nedeljo bomo obhajali Marijino vnebovzetje.

V soboto bo maša zjutraj ob 7h, večerne maše ne bo.

V nedeljo bomo obhajali slovesni in zapovedani praznik Marijinega vnebovzetja. Pri obeh maša se bomo izročili Mariji v varstvo in obnovili posvetitev slovenskega naroda Mariji.

V soboto ob 19h ste lepo vabljeni na Primskovo v Marijino božjepotno cerkev, kjer bo slovesnost pred praznikom Marijinega vnebovzetja in procesijo z Marijinim kipom vodil stiški opat p. Maksimilijan File. V nedeljo bodo na Primskovem maše ob 7h, 9h, ob 15h bodo slovesne pete litanije in glavna slovesnost bo ob 17h, ko bo arhidiakon g. Jože Plut umestil novega župnika g. Sebastijana Cerka.

 

SVETE MAŠE

 

MED TEDNOM: vsak dan ob 19.00 razen torek ob 7.00
OB NEDELJAH: 8.00 in 10.00

OB PRAZNIKIH MED TEDNOM: 9.00 IN 19.00

 

URADNE URE


ŽUPNIJSKI URAD:

ponedeljek: 8.00 - 9.00

četrtek: 17.30 - 18.00


Ob državnih in cerkvenih praznikih ni uradnih ur

ŽUPNIJSKA KARITAS:

po dogovoru, pokličite po telefonu

tel.  Karitas: 030 607 929

 

 

RAST za mesec oktober 2021

pdfRAST-21-10.pdf

duhovna misel v času koronavirusa

Kuge, lakote in vojske, reši nas o Gospod!

molitveni namen v času koronavirusa

za zdravje v času nevarnosti okužbe s koronavirusom

Spoštovani obiskovalec. Naša spletna stran uporablja piškotke. Več informacij o piškotkih

Sprejemam piškotke.

Več informacij o piškotkih