Ul. XXXI. divizije 1, 4000 Kranj

Tel. 04/202-55-00

zupnija.kranj-zlato.polje@rkc.si

Nedelja svete Družine, 26.12.2021

Godovi v tednu pred nami:

V ponedeljek goduje sv. Janez, apostol in evangelist, v torek nedolžni otroci, v sredo David, kralj, v četrtek Feliks, papež, v petek Silvester, papež, v soboto Marija Sveta Božja Mati, prihodnja nedelja bo druga po božiču.

Ves teden bomo obhajali božično osmino.

V ponedeljek bom maševal božično sveto mašo v kranjskem domu za starejše ob 10.15.

V petek na starega leta dan bomo obhajali drugi sveti večer. Blagoslovite svoje stanovanje. Zvečer bo sveta maša ob 18. uri, pri kateri bomo zapeli zahvalno pesem za minulo leto.

V soboto, na novega leta dan bomo obhajali praznik Marija Svete božje matere. Sveti maši bosta po nedeljskem redu ob 8h in 10h.

4. adventna nedelja, 19.12.2021

Godovi v tednu pred nami:

V ponedeljek Dominik, opat, v torek Peter Kanizij, duhovnik, v sredo Frančiška, redovnica, v četrtek Ivo, škof, v petek Adam in Eva, v soboto Božič, Gospodovo rojstvo, prihodnjo nedeljo bomo obhajali praznik sv. Družine.

Vsak večer ob 18h še naprej lepo vabljeni k božični devetdnevnici.

Verouka ta teden ni, ker se otroci udeležite božične devetdnevnice.

V sredo dopoldne bom obiskal bolne in starejše pred božičnimi prazniki.

V petek bomo obhajali prvi sveti večer. Maša svetega večera bo ob 18. uri. Lepo vabljeni da doma v krogu svoje družine pokropite in pokadite svoje stanovanje.

V soboto bomo obhajali Božič, praznik Gospodovega rojstva. Praznovanje bomo začeli s slovesno polnočnico. Sveti maši na Božič bosta še ob 8h in 10h.

V nedeljo bomo obhajali praznik svete Družine. Pri obeh mašah bo blagoslov otrok.

Poleg oznanjenih maš bo ta teden še 7. dan za pokojnega Francija Košnjeka v torek zvečer in 7. dan za pokojnega Antona Podpečana v sredo zvečer.

Do 31. decembra lahko oddate del dohodnine 1% za našo župnijo Kranj – Zlato polje. To storite preko portala e-davki ali pa preko obrazca, ki ga dobite pri obeh izhodih in pošljete na FURS. Boglonaj tudi za ta prispevek, tisti, ki se boste odločili podpreti našo župnijo.

3. adventna nedelja, 12.12.2021

Godovi v tednu pred nami:

V ponedeljek Lucija, devica in mučenka, v torek Janez od Križa, duhovnik, v sredo Drinske mučenke, v četrtek Adela, kraljica, v petek Janez de Matha, redovnik, v soboto Vunibald, opat, prihodnja nedelja bo 4. adventna nedelja.

V torek bo maša tudi ob 18h, pripravi jo Katoliška karizmatična prenova.

Ta teden bo spovedovanje za otroke v času verouka; razen za prve tri razrede je verouk običajen.

V četrtek začnemo z božično devetdnevnico - župnijsko pripravo na božične praznike. Za otroke je seveda kot običajno obvezna. Lepo povabim vse mlajše in starejše da pridete vsak večer ob 18h k sveti maši. Prisluhnili bomo zgodbi, prepevali Kralja ki prihaja in pospremili Marijo in Jožefa na poti v Betlehem. V času devetdnevnice bomo sprejeli tudi betlehemsko luč miru.

V soboto od 17. ure naprej in v nedeljo od 7. ure naprej boste imeli priložnost za sveto spoved pred božičnimi prazniki. Spovedoval bo g. Martin Zlobko, kaplan v zavodu sv. Stanislava v Šentvidu v Ljubljani.

Po maši imate priložnost, da se ustavite zadaj v kiosku.

Poleg oznanjenih maš bodo ta teden še 7. dnevi za: pokojnega Stanislava Bozovičarja v sredo zvečer, za pokojno Mileno Krt in pokojno Marijo Krevh v četrtek zvečer in za pokojno Ivanko Močnik v petek zvečer.

Umrl je Anton Podpečan iz Dražgoške ulice 6. Pogreb bo v sredo ob 13. uri na mestnem pokopališču v Kranju. Po pogrebu bo zanj pogrebna maša v župnijski cerkvi. Gospod, daj mu večni pokoj.

2. adventna nedelja, 5.12.2021

Godovi v tednu pred nami:

V ponedeljek Miklavž, škof, v torek Ambrož, škof in cerkveni učitelj, v sredo Brezmadežno spočetje Device Marije, v četrtek Valerija, mučenka, v petek Loretska Mati Božja, v soboto Danijel, samotar, prihodnja nedelja bo 3. adventna nedelja.

V sredo bomo obhajali slovesni praznik Marijinega brezmadežnega spočetja, na katerega se v teh dneh pripravljamo z devetdnevnico. Sveti maši bosta po prazničnem redu: dopoldne ob 9h in zvečer ob 18. uri.

V soboto bo ob 19. uri srečanje za mlade na Kokrici, kjer bo tudi priložnost za sveto spoved, spovedovalo bo več spovednikov. Mladi lepo vabljeni.

Tudi v tem tednu ste povabljeni, da sprejmete na svoj dom za eno noč Marijin kip, in se ob njem kot družina izročite v Božje varstvo.

Sedaj po maši se lahko ustavite zadaj v kiosku.

1. adventna nedelja, 28.11.2021

Godovi v tednu pred nami:

V ponedeljek Saturnin, mučenec, v torek Andrej, apostol, v sredo Edmund, mučenec, v četrtek Bibijana, mučenka, v petek Frančišek Ksaver, duhovnik, v soboto Barbara, mučenka, prihodnja nedelja bo 2. adventna nedelja.

Vzemite novo decembrsko Rast.

V ponedeljek bomo začeli z devetdnevnico na čast Brezmadežni.

V adventnem času vas povabim tudi k tedenskim mašam, naj bo to spodbuda za našo poglobitev v veri in priprava na božične praznike.

Petek bo prvi v mesecu, dopoldne bom obiskal bolne in starejše, zvečer lepo vabljeni k molitvi za nove duhovne poklice, k pobožnosti prvega petka in sveti maši.

V soboto se bomo izročili Marijinemu brezmadežnemu Srcu, po maši bo tiho češčenje Najsvetejšega.

Prihodnjo soboto in nedeljo boste lahko že kupili koledarje, kadilo zadaj v kiosku.

V adventnem času ste lepo povabljeni, da sprejmete Marijin kip na svoj dom, ob njem molite in se ji kot družina ali posamezniki izročate v varstvo. Po župniji bodo romali trije Marijini kipi, ki jih lahko odnesete na svoj dom, naslednji dan do večerne maše, pa jih vrnite v cerkev.

Kristus Kralj, vesoljstva, 21.11.2021

Godovi v tednu pred nami:

V ponedeljek Cecilija, devica in mučenka, v torek Klemen I., papež in mučenec, v sredo Vietnamski mučenci, v četrtek Katarina Aleksandrijska, devica in mučenka, v petek Leonard Portomavriški, redovnik in misijonar, v soboto Modest in Virgil, Škofa, apostola Karantanije, prihodnja nedelja bo 1. adventna nedelja.

V ponedeljek bomo obhajali praznik sv. Cecilije, zavetnice cerkvene glasbe. Pri sveti maši se bomo spomnili vseh pokojnih pevcev iz naše župnije in počastili zavetnico cerkvene glasbe.

V soboto bomo obhajali praznik sv. Modesta, zavetnika naše župnije in praznik celodnevnega češčenja Najsvetejšega. Sveta maša bo dopoldne ob 9. uri. Po maši bo Najsvetejše izpostavljeno v češčenje do sklepa in večerne maše ob 18. uri. Lepo povabljeni čez dan v cerkev k molitvi in češčenju.

Prihodnjo nedeljo bomo obhajali prvo adventno nedeljo in nedeljo Karitas. Pri mašah bomo blagoslovili adventne venčke, če jih boste prinesli s seboj. Darovanje bo za potrebe župnijske in škofijske karitas.

Umrla je Frančiška Lotrič iz Levstikove ulice. Pogreb bo v četrtek ob 12. uri na mestnem pokopališču v Kranju. Gospod, daj ji večni pokoj, ...

33. nedelja med letom, 14.11.2021

Godovi v tednu pred nami:

V ponedeljek Albert Veliki, škof in cerkveni učitelj, v torek Marjeta Škotska, kraljica, v sredo Elizabeta Ogrska, redovnica, v četrtek Posvetitev bazilik sv. Petra in Pavla, v petek Matilda, redovnica, v soboto Edmund, kralj, prihodnjo nedeljo bomo obhajali slovesni praznik Kristusa Kralja vesoljstva.

Poleg maš, ki so oznanjene v rasti bo še 7. dan za pokojno Frančiško Močnik v sredo zvečer.

V soboto bo sveta maša tudi dopoldne ob 9. uri za vse pokojne člane Nsi Kranj.

Umrla je Irena Hlebš iz Kebetove ulice 12. Pogreb bo v torek ob 14. uri na mestnem pokopališču v Kranju. Gospod, daj ji večni pokoj.

31. nedelja med letom, 31.10.2021

Godovi v tednu pred nami:

V ponedeljek Vsi sveti, v torek Spomin vseh vernih rajnih, v sredo Viktorin Ptujski, mučenec, v četrtek Karel Boromejski, škof ,v petek Zaharija in Elizabeta, starši Janeza Krstnika, v soboto Lenart, opat, prihodnja nedelja bo zahvalna nedelja.

Večerne tedenske maše bodo ob 18. uri.

Vzemite novo novembrsko Rast.

V ponedeljek bomo obhajali slovesni in zapovedani praznik vseh svetih. Maše bodo po nedeljskem redu ob 8h in 10h. popoldne ob 14.30 bodo molitve za rajne na kranjskem pokopališču. Ob 17h bo molitev rožnih vencev za rajne v cerkvi na Rupi ob 18h tukaj v župnijski cerkvi. Ob 20h bo molitev mladih pri križu na kranjskem pokopališču.

V torek bomo obhajali spomin vseh vernih rajnih. Svete maše bodo v župnijski cerkvi ob 9h in 18h, ob 17h molitev treh delov rožnega venca za rajne. Ob 16.30 bo sveta maša in blagoslov pokopališča na Rupi.

V župnijski pisarni lahko naročite molitve za vaše pokojne.

V četrtek in petek bo verouk po urniku.

Petek bo prvi v mesecu dopoldne bom obiskal bolne in starejše.

Prihodnja nedelja bo zahvalna nedelja. Pri maši ob 10h bo srečanje zakonskih jubilantov ki ste se prijavili. Pri vseh mašah na zahvalno nedeljo bo običajno darovanje za domačega župnika.

30. nedelja med letom, 24.10.2021

Godovi v tednu pred nami:

V ponedeljek Krizant in Darija, mučenca, v torek Lucijan in Marcijan, mučenca, v sredo Sabina Avilska, mučenka, v četrtek Simon in Juda Tadej, apostola, v petek Mihael Rua, redovnik, v soboto Marcel, papež, prihodnja nedelja bo 31. nedelja med letom.

Ta teden bodo šolske počitnice in ne bo verouka.

Poleg oznanjenih maš bo še 7. dan za pokojno Poldko Savinek v ponedeljek zvečer in 7. dan za pokojno Nežo Štefe v sredo zvečer.

V župnijski pisarni se lahko prijavite za obhajanje zakonskih jubilantov, ki bo čez dva tedna.

29. nedelja med letom, 17.10.2021

Godovi v tednu pred nami:

V ponedeljek Luka, evangelist, v torek Pavel od Križa, duhovnik, v sredo Rozalina, redovnica, v četrtek Uršula, mučenka, v petek Janez Pavel II., papež, v soboto Janez Kapistran, duhovnik, prihodnja nedelja bo 30. nedelja med letom, misijonska nedelja.

Prihodnja nedelja bo misijonska, pri mašah bo darovanje za misijone.

Poleg maš, ki so že oznanjene v rasti bo še 7. dan za pokojnega Janija Urbanca v četrtek zvečer.

Umrla je Poldka Savinek iz Partizanske 23. Pogreb bo v torek ob 11. uri na mestnem pokopališču v Kranju, po pogrebu bo sveta maša v cerkvi. Gospod, daj ji večni pokoj, ...

 

SVETE MAŠE

 

MED TEDNOM: vsak dan ob 18.00 razen torek ob 7.00
OB NEDELJAH: 8.00 in 10.00

OB PRAZNIKIH MED TEDNOM: 9.00 IN 18.00

 

URADNE URE


ŽUPNIJSKI URAD:

ponedeljek: 8.00 - 9.00

Sreda: 16.30 - 17.30


Ob državnih in cerkvenih praznikih ni uradnih ur

ŽUPNIJSKA KARITAS:

po dogovoru, pokličite po telefonu

tel.  Karitas: 030 607 929

 

 

Rast za mesec januar 2022

pdfRAST-22-1.pdf

duhovna misel v času koronavirusa

Kuge, lakote in vojske, reši nas o Gospod!

molitveni namen v času koronavirusa

za zdravje v času nevarnosti okužbe s koronavirusom

Spoštovani obiskovalec. Naša spletna stran uporablja piškotke. Več informacij o piškotkih

Sprejemam piškotke.

Več informacij o piškotkih