Ul. XXXI. divizije 1, 4000 Kranj

Tel. 04/202-55-00

zupnija.kranj-zlato.polje@rkc.si

SVETA TROJICA, 26.5.2013

Na voljo je nova številka Družine in nova številka župnijskega lista Rast za tri tedne. V Družini vam priporočam branje o gospodu Vojku Mužini, kamnoseku, ki je obdelal vse kamnite predmete v naši cerkvi.

ŠMARNICE: med tednom vsak dan ob 19h. Že danes pa vas vabim na sklep šmarnic v petek, 31. 5., ko bomo ob koncu izpostavili Najsvetejše, zapeli litanije matere Božje in prejeli blagoslov z Najsvetejšim.

V ponedeljek, 27. 5., bomo praznovali god blaženega Alojzija Grozdeta. Še posebej se bomo našega slovenskega mučenca spomnili pri sveti maši.

V ponedeljek, 27. 5., bo ob 20h priprava na krst. Krščevanje bo v nedeljo, 2. 6., po enajsti sveti maši.

V ponedeljek, 27. 5., bom sprejemal mašne namene za mesece julij, avgust in september.

V sredo, 29. 5., bo ob 16h v knjigarni Ognjišča poleg kranjske gimnazije srečanje bralcev Slomškovega bralnega priznanja. Na to srečanje ste seveda povabljeni tudi vsi drugi od odraslih do otrok. Naš gost bo avtor letošnjih šmarnic, dramski igralec Gregor Čušin. Zares še enkrat lepo povabljeni.

V četrtek, 30. 5., bo slovesni in zapovedani praznik SVETEGA REŠNJEGA TELESA IN KRVI. Sveti maši bosta ob 9.30 in ob 19h na Rupi. Na Rupi bo ta dan tudi procesija. Če bo slabo vreme, bo na Rupi samo sveta maša. Vse, ki ste prejšnja leta pripravili vse potrebno za procesijo in pri njej sodelovali: pevci, ministrantje, nosilci svetilk, neba, bandera, zvonarji, prvi molivci, žene, ki ste spremljale otroke, prosimo, da to storite tudi letos. Računam na vse, ki ste sodelovali prejšnja leta. Letos bo malo spremenjena pot procesije. Zelo vas prosim, da procesijo vzamete kot globoko zakramentalno sporočilo. Zbranost in molitev bosta jasni dejstvi, da smo to tudi dojeli.

V soboto, 1. 6., bo prva sobota. Kot običajno je ta dan po maši tiho češčenje Najsvetejšega. Tokrat bomo to češčenje združili z nočjo adoracije, h kateri nas vabi sveti oče Frančišek v Letu vere. Najsvetejše bo izpostavljeno takoj po maši potem pa ga bomo častili do 24. ure, ko bodo litanije Srca Jezusovega in blagoslov. Ves čas bomo Najsvetejše častili v tišini.

V nedeljo, 2. 6., bomo pri maši ob 9.30 sklenili letošnje veroučno leto. Sodelovali bodo otroci veroučne šole. Spričevala pa bodo otroci dobili v tednu po 2. juniju pri rednih veroučnih urah.

Prijavnice za oratorij bodo na voljo pri veroučnih urah v tem tednu.

OKLIC: krščanski zakon nameravata skleniti Mihael Škarabot in Damijana Arhar. Podatki so na oglasni deski, mi pa ju spomnimo v molitvi.

 

 

V SPOMIN NA PRVEGA ŽUPNIKA +g. Milana Grdena

 V-spomin-pokojnemu-župniku-Milanu-Grdenu.pdfSVETE MAŠE

 

MED TEDNOM: vsak dan ob 18h,
razen ob torkih je maša ob 7h zjutraj v kapeli pri sestrah
OB NEDELJAH: 8.00 in 10.00.

OB PRAZNIKIH MED TEDNOM: 9.00 IN 18.00

 

URADNE URE


ŽUPNIJSKI URAD:

ponedeljek: 8h - 9h

četrtek: 8h - 9h in 16.30-17.30


Ob sobotah, nedeljah ter cerkvenih in državnih praznikih ni uradnih ur!


ŽUPNIJSKA KARITAS:

po dogovoru, pokličite po telefonu

tel.  Karitas: 030 607 929

 

 

Rast - februar 2020

pdfRAST- februar 2020

Duhovna misel v juniju

Vzemite moj jarem nase in učite se od mene, ker moj jarem je prijeten in moje breme je lahko.

Molitveni namen v juniju

za naše družine

Spoštovani obiskovalec. Naša spletna stran uporablja piškotke. Več informacij o piškotkih

Sprejemam piškotke.

Več informacij o piškotkih