Ul. XXXI. divizije 1, 4000 Kranj

Tel. 04/202-55-00

zupnija.kranj-zlato.polje@rkc.si

1. ADVENTNA NEDELJA, 1.12.2013

Godovi v tednu pred nami:

V ponedeljek goduje Kromacij, škof, v torek Frančišek Ksaver, duhovnik, v sredo Janez Damaščan, duhovnik in cerkveni učitelj, v četrtek Sava, opat in puščavnik, v petek Nikolaj, škof, v soboto Ambrož, škof in cerkveni učitelj, prihodnjo nedeljo bomo obhajali slovesni praznik Brezmadežnega spočetja Device Marije.

Vzemite novo številko Družine in novo Rast, na razpolago je tudi še decembrsko Ognjišče. V župnišču dobite Mohorjeve knjige, tisti ki ste jih naročili. Brezplačno pa vzemite tudi Adventni koledar z zgodbami za vsak dan v adventu.

V ponedeljek bom začel sprejemati mašne namene za mesec februar.

Maša pri sestrah bo v torek zjutraj ob 7. uri. Maša pa bo tudi zvečer v župnijski cerkvi. Po večerni maši pa bo vsak torek češčenje Najsvetejšega pri sestrah v kapeli. Lepo vabljeni.

V četrtek bo srečanje članov ŽPS ob 19. uri.

Petek je prvi v mesecu, dopoldne bom obiskal bolne in ostarele, zvečer pa ste lepo vabljeni k pobožnosti v čast Jezusovemu Srcu. Pred mašo bo tudi priložnost za sveto spoved.

Ves teden bomo obhajali devetdnevnico v čast Brezmadežni, v soboto, na prvo soboto pa jo bomo sklenili. Po maši bomo imeli najprej nekaj časa tiho češčenje Najsvetejšega, potem bomo zapeli litanije Matere Božje z odpevi in prejeli blagoslov z Najsvetejšim. Naj bo to lepa priprava in uvod v praznovanje Marijinega praznika.

Miklavž prosi za pomoč pri darilih, oddaste jih pod korom do petka. Miklavž pa nas bo obiskal v soboto popoldne ob 15.30. uri v dvorani.

Od prihodnje sobote naprej boste lahko v kiosku kupili vse potrebno za praznike.

Na razpolago so adventni venčki, vaš dar za venček je namenjen župnijski Karitas.

Adventni čas je čas, ko imamo priložnost, da se v nekaterih stvareh, lahko tudi bolje potrudimo. Za adventno akcijo smo se pogovarjali na ŽPS, da vas povabim, da bi se poleg redne nedeljske svete maše udeležili svete maše vsaj še enkrat v tednu. Poleg tega pa poskrbimo tudi za red in lepoto naše božje hiše tudi s svojim obnašanjem. Da se znamo lepo pokrižati in poklekniti, ko pridemo v cerkev. Da ne zamujate svete maše. Da sodelujemo z glasnim odgovarjanjem in petjem. In da cerkev zapustimo po sklepni pesmi. Dajmo pevcem priložnost, da lahko v miru odpojejo pesem na koncu maše. Če pa je pesem ljudska pa je lepo da vsi skupaj pri tem sodelujemo. Otroci pridete po listke šele po končani pesmi in nič prej. Med pesmijo se ne sprehajamo in podimo po cerkvi. Mesto otrok pa ni na koru in pod korom ali pa celo na stopnicah, če otroci niso s starši pri maši naj sedijo spredaj. In še ena praktična akcija v adventu, zbiramo zamaške za Luka, več imate tudi v prejšnji Rasti.

Kot vsako leto, bomo tudi letos imeli pobožnost Marijo nosijo. Od ponedeljka naprej bodo na voljo trije Marijini kipi v lesenih škatlah. Zraven bo priložen predlog molitve, seveda pa jo lahko oblikujete tudi sami. Povabite k molitvi še koga od sosedov ali prijateljev. Kipi bodo na mizici pod korom. Preden ga vzamete, pa se podpišite na priloženi list.

Poleg maš ki so oznanjene v Rasti bo še 7. dan za pokojnega Paška Jakija v soboto zvečer.

 

 

V SPOMIN NA PRVEGA ŽUPNIKA +g. Milana Grdena

 V-spomin-pokojnemu-župniku-Milanu-Grdenu.pdfSVETE MAŠE

MED TEDNOM: vsak dan ob 18h,
razen ob torkih je maša ob 7h zjutraj v kapeli pri sestrah
OB NEDELJAH: 8.00 in 10.00.

OB PRAZNIKIH MED TEDNOM: 9.00 IN 18.00

 

URADNE URE


ŽUPNIJSKI URAD:

ponedeljek: 8h - 9h

četrtek: 8h-9h in 16.30 - 17.30

ŽUPNIJSKA KARITAS:

po dogovoru, pokličite po telefonu

tel.  Karitas: 030 607 929

 

 

Rast - december 2019

pdfRAST-19-12.pdf

Duhovna misel v juniju

Vzemite moj jarem nase in učite se od mene, ker moj jarem je prijeten in moje breme je lahko.

Molitveni namen v juniju

za naše družine

Spoštovani obiskovalec. Naša spletna stran uporablja piškotke. Več informacij o piškotkih

Sprejemam piškotke.

Več informacij o piškotkih