Ul. XXXI. divizije 1, 4000 Kranj

Tel. 04/202-55-00

zupnija.kranj-zlato.polje@rkc.si

6. VELIKONOČNA NEDELJA, 25.5.2014

Godovi v tednu pred nami:

V ponedeljek goduje Filip Neri, duhovnik, v torek blaženi Alojzij Grozde, mučenec, v sredo German Pariški, škof, v četrtek Gospodov vnebohod, v petek Kancijan in drugi oglejski mučenci, v soboto obiskanje Device Marije, prihodnja nedelja bo 7. velikonočćna nedelja.

Vzemite novo številko Družine, Mavrica in novo Rast.

Danes popoldne bodo šmarnice izjemoma že ob 13.30, na Rupi pa ob 19. uri.

Pri sestrah bo maša v torek zjutraj ob 7. uri.

V ponedeljek, torek in sredo bomo obhajali prošnje dneve pred praznikom Gospodovega vnebohoda. Vabljeni k sveti maši in k molitvam za blagoslov polja, za dobro letino, za odvrnitev naravnih nesreč, za blagoslov v družini.

V sredo bo sveta maša z prošnjimi molitvami tudi na Rupi on 17.30.

V četrtek bomo obhajali slovesni praznik Gospodovega vnebohoda. Sveti maši bosta dopoldne ob 9. uri in zvečer ob 19. uri.

V petek bomo začeli z devetdnevnico v čast Svetemu Duhu pred Binkoštnim praznikom. Molitveno uro v petek ob 18h bomo molili na čast Svetemu Duhu.

V petek ste lepo vabljeni v Kranj k svetemu Kancijanu ob prazniku svetega Kancijana. Povabljene smo vse župnije dekanije Kranj, k molitvi za nove duhovne poklice ob 9.30. ob 10.30 bo somaševanje dekanijskih duhovnikov.

V soboto bomo zaključili z letošnjimi šmarnicami, po maši bomo na čast Mariji zapeli litanije in zahvalno pesem, šmarničarji ki ste kolikor toliko redno prihajali k šmarnicam pa dobite tudi spominček na letošnje šmarnice.

V soboto pa ste vabljeni vsi Međugorski romarji na prvi vseslovenski Međugorski Marijin dan v Velesovo. Začetek programa bo ob 9. uri dopoldne.

V nedeljo bomo obhajali šolsko mašo ob 10. uri. Ob zaključku katehetskega leta. Od prihodnje nedelje naprej bo spremenjen tudi urnik nedeljskih in prazničnih svetih maš. Ker imamo kar veliko cerkev, niso potrebne tri svete maše ob nedeljah glede na število nedeljnikov, kar ste gotovo tudi sami opazili, zato smo na ŽPS sklenili, da bosta od prihodnje nedelje naprej le dve sveti maši in sicer prva ostane ob 7.30, druga sveta maša pa bo ob 10. uri. Kadar bo med tednom praznik, kot recimo v četrtek ko bomo obhajali Gospodov vnebohod bosta sveti maši ob 9. uri dopoldne in zvečer ob 19. uri.

V nedeljo po drugi sveti maši pa vabim vse otroke, ki imate veselje do petja, da ne odidete takoj domov, pač pa se za par minut še zadržite spodaj v župnijski dvorani, kjer bomo imeli kratko informativno srečanje mogoče tudi z avdicijo za otroški pevski zbor. Več imate napisano tudi v Rasti. Starši spodbudite svoje otroke za otroški pevski zbor. Z rednimi vajami pa bomo začeli potem v mesecu septembru.

Prihodnjo nedeljo pa bo ob 11.30 krščevanje, priprava na krst pa bo v ponedeljek ob 20. uri.

Prihodnjo nedeljo bo po naročilu slovenskih škofov pri vseh mašah solidarnostna nabirka za pomoč ob poplavah v Bosni in Hercegovini in v Srbiji.

Umrla je Marija Stare iz Valjavčeve ulice 4. Pogreb po v ponedeljek ob 12. uri na mestnem pokopališču v Kranju. Gospod, daj ji večni pokoj. In večna luč naj ji sveti. Naj počiva v miru. Amen.

OKLIC:

Zakrament svetega zakona želita sprejeti Gregor Štrukelj in Barbara Bajželj. Oklic je izobešen na oglasni deski. Novoporočenca pospremimo na skupno življenjsko pot s svojo molitvijo.

 

 

V SPOMIN NA PRVEGA ŽUPNIKA +g. Milana Grdena

 V-spomin-pokojnemu-župniku-Milanu-Grdenu.pdfSVETE MAŠE

MED TEDNOM: vsak dan ob 19h,
razen ob torkih je maša ob 7h zjutraj v kapeli pri sestrah
OB NEDELJAH: 8.00 in 10.00.

OB PRAZNIKIH MED TEDNOM: 9.00 IN 19.00

 

URADNE URE


ŽUPNIJSKI URAD:

junij, julij in avgust:

od ponedeljka do petka po večerni maši

Kadar mašuje kdo drug uradne ure odpadejo.

ŽUPNIJSKA KARITAS:

po dogovoru, pokličite po telefonu

tel.  Karitas: 030 607 929

 

 

Rast za mesec junij 2019

pdfRAST-19-6.pdf

Duhovna misel v juniju

Vzemite moj jarem nase in učite se od mene, ker moj jarem je prijeten in moje breme je lahko.

Molitveni namen v juniju

za naše družine

Spoštovani obiskovalec. Naša spletna stran uporablja piškotke. Več informacij o piškotkih

Sprejemam piškotke.

Več informacij o piškotkih