Ul. XXXI. divizije 1, 4000 Kranj

Tel. 04/202-55-00

zupnija.kranj-zlato.polje@rkc.si

27. NEDELJA MED LETOM, 5.10.2014

Godovi v tednu pred nami:

V ponedeljek goduje Bruno, redovnik, ustanovitelj kartuzijanov, v torek Rožnovenska Mati Božja, v sredo Benedikta, devica in mučenka, v četrtek Dionizij, škof in tovariši, mučenci, v petek Danilo, mučenec, v soboto Filip, diakon, prihodnja nedelja 28. nedelja med letom v naši župniji semenj.

Vzemite novo številko Družine, Ognjišča, Prijatelja in novo Rast.

Danes popoldne ob 14. uri bomo imeli rožnovensko pobožnost. Prav tako je rožnovenska pobožnost vsak dan med tednom dvajset minut čez šest. Lepo vabljeni.

Jutranje maše so zopet pri sestrah v kapeli, v tem tednu bo pri sestrah sveta maša zjutraj ob 7. uri trikrat: v ponedeljek, torek in soboto.

Ob torkih bo v tem mesecu sveta maša tudi zvečer ob 19. uri in pred njo rožnovenska pobožnost.

V sredo bo ob 17. uri srečanje skupine Abraham. Naš prvi letošnji gost bo g. Martin Mlakar, duhovni pomočnik v Kranju pri sv. Kancijanu. Lepo vabljeni.

V četrtek ob 20. uri bo sestanek za starše birmancev.

V petek ob 20. uri lepo vabljeni k mladinskemu verouku.

Prihodnjo nedeljo bo za našo župnijo slovesni praznik - semenj – obletnica posvetitve naše župnijske cerkve. Za to praznovanje vas prosim, če bi lahko gospodinje napekle pecivo in ga v soboto po sveti maši prinesli, da bomo lahko v nedeljo po deseti maši imeli tudi malo pogostitve zunaj na župnijskem dvorišču. K druženju pred cerkvijo ste povabljeni prav vsi, tako, da vam ni treba takoj odhiteti domov, prav je, da se ob župnijskem prazniku nekoliko zadržimo v klepetu.

Včeraj ob 12. uri je bila sklicana v prostorih galerije na Družini v Ljubljani tiskovna konferenca, med katero so razglasili novega ljubljanskega nadškofa. Papež Frančišek je imenoval za novega ljubljanskega nadškofa p. Staneta Zoreta, dosedanjega provincialnega ministra slovenske frančiškanske province sv. križa. P. Stane Zore, frančiškan (OFM), je bil rojen 7. septembra 1958 na Selah pri Kamniku, v ljubljanski nadškofiji. Večne zaobljube je naredil 4. oktobra 1984 pri manjših bratih frančiškanih. V duhovnika je bil posvečen 29. junija 1985. Diplomiral je iz teologije na Teološki fakulteti v Ljubljani. Bil je rektor Marijinega svetišča na Brezjah in Sveti Gori. Trenutno je provincialni minister Slovenske frančiškanske province sv. Križa (drugi mandat) in predsednik Konference redovnih ustanov v Sloveniji.

Umrl je Simon Vindiš iz Ulice Franca Rozmana Staneta 1. Pogreb bo v ponedeljek ob 16. uri na mestnem pokopališču v Kranju. Gospod daj mu večni pokoj. In večna luč naj mu sveti. Naj počiva v miru. Amen.

 

 

V SPOMIN NA PRVEGA ŽUPNIKA +g. Milana Grdena

 V-spomin-pokojnemu-župniku-Milanu-Grdenu.pdfSVETE MAŠE

MED TEDNOM: vsak dan ob 19h,
razen ob torkih je maša ob 7h zjutraj v kapeli pri sestrah
OB NEDELJAH: 8.00 in 10.00.

OB PRAZNIKIH MED TEDNOM: 9.00 IN 19.00

 

URADNE URE


ŽUPNIJSKI URAD:

junij, julij in avgust:

od ponedeljka do petka po večerni maši

Kadar mašuje kdo drug uradne ure odpadejo.

ŽUPNIJSKA KARITAS:

po dogovoru, pokličite po telefonu

tel.  Karitas: 030 607 929

 

 

Rast za mesec junij 2019

pdfRAST-19-6.pdf

Duhovna misel v juniju

Vzemite moj jarem nase in učite se od mene, ker moj jarem je prijeten in moje breme je lahko.

Molitveni namen v juniju

za naše družine

Spoštovani obiskovalec. Naša spletna stran uporablja piškotke. Več informacij o piškotkih

Sprejemam piškotke.

Več informacij o piškotkih