Ul. XXXI. divizije 1, 4000 Kranj

Tel. 04/202-55-00

zupnija.kranj-zlato.polje@rkc.si

5. NEDELJA MED LETOM, 8.2.2015

Godovi v tednu pred nami:

V ponedeljek goduje Apolonija, devica in mučenka, v torek Sholastika, devica in redovnica, v sredo Lurška Mati božja in svetovni dan bolnikov, v četrtek Feliks, opat, v petek Jordan Saški, redovnik, v soboto Valentin, duhovnik in mučenec, prihodnja nedelja bo 6. nedelja med letom.

Vzemite novo številko Družine, Prijatelja in Misijonskih obzorij. V kiosku pa lahko brezplačno vzamete zgibanke z naslovom: Radi bi naročili mašo, vendar...? – v zgibanki je je na kratko predstavljen pomen maše, mašnih namenov, mašnega daru in še nekaterih s tem povezanih vprašanj.

V torek bo maša zjutraj ob 7h pri sestrah, zvečer pa bo ob 18h srečanje Katoliške karizmatične prenove.

V sredo bomo obhajali god Lurške Matere Božje in svetovni dan bolnikov, pri maši bomo prebrali pismo ob letošnjem svetovnem dnevu bolnikov.

V petek bomo molili molitveno uro ob 17h za duhovnike in nove duhovniške poklice.

V petek ob 19h vabljeni mladi na srečanje z naslovom Teologija telesa, ki ga pripravljajo iskreni.net. Če koga drugega zanima ta tema je tudi lepo vabljen v učilnico oz. dvorano.

Apostolski nuncij v Sloveniji msgr. dr. Juliusz Janusz je včeraj, 7. februarja 2015, sporočil, da je sveti oče Frančišek imenoval msgr. dr. Franca Šuštarja za novega ljubljanskega pomožnega škofa in naslovnega škofa v Ressiani. Novi pomožni škof bo škofovsko posvečenje prejel na 4. postno nedeljo, 15. marca 2015, ob 15. uri v ljubljanski stolnici.

Msgr. dr. Franc Šuštar je bil rojen 27. aprila 1959 v Ljubljani (župnija Homec). Otroštvo je preživel v kmečki družini v vasi Preserje v župniji Homec. Po osnovni šoli je bil v letih 1974 do 1978 v Malem semenišču v Vipavi. Po maturi in vojaščini je vstopil v Bogoslovno semenišče in se vpisal na Teološko fakulteto v Ljubljani. Po dveh letih ga je nadškof Alojzij Šuštar poslal v Rim v Papeški kolegij Germanik, kjer je nadaljeval semeniško življenje in dokončal študij z doktoratom iz osnovnega bogoslovja na Papeški Univerzi Gregorijana. Med študijem je 29. junija 1985 v Ljubljani prejel mašniško posvečenje. Prvo kaplansko mesto je bilo v župniji Ljubljana-Moste in Ljubljana-Fužine.

Od leta 1991 do 1997 je bil ravnatelj v Bogoslovnem semenišču v Ljubljani. Zatem je postal župnik v Grosupljem, kjer je bil dušni pastir osem let. Za dve leti ga je nadškof Alojz Uran postavil za stolnega župnika v Ljubljani in za arhidiakona. Po dveh letih pa je bil leta 2007 ponovno imenovan za ravnatelja Bogoslovnega semenišča v Ljubljani in člana stolnega kapitlja. Ob tem je v semenišču opravljal tudi vlogo ekonoma. V vseh letih duhovništva ga spremlja misel novomašnega gesla: »Veselite se vedno v Gospodu. Gospod je blizu!« Gospodova bližina in dobrota sta vir veselja in upanja.

V teh dneh se še posebej spomnimo novega pomožnega škofa z molitvijo, sedaj pa zapojmo zahvalno pesem Bogu za novega ljubljanskega pomožnega škofa Franca Šuštarja.

 

 

V SPOMIN NA PRVEGA ŽUPNIKA +g. Milana Grdena

 V-spomin-pokojnemu-župniku-Milanu-Grdenu.pdfSVETE MAŠE

MED TEDNOM: vsak dan ob 18h,
razen ob torkih je maša ob 7h zjutraj v kapeli pri sestrah
OB NEDELJAH: 8.00 in 10.00.

OB PRAZNIKIH MED TEDNOM: 9.00 IN 18.00

 

URADNE URE


ŽUPNIJSKI URAD:

ponedeljek: 8h - 9h

četrtek: 8h-9h in 16.30 - 17.30

ŽUPNIJSKA KARITAS:

po dogovoru, pokličite po telefonu

tel.  Karitas: 030 607 929

 

 

RAST - NOVEMBER 2019

pdfRAST-19-11.pdf

Duhovna misel v juniju

Vzemite moj jarem nase in učite se od mene, ker moj jarem je prijeten in moje breme je lahko.

Molitveni namen v juniju

za naše družine

Spoštovani obiskovalec. Naša spletna stran uporablja piškotke. Več informacij o piškotkih

Sprejemam piškotke.

Več informacij o piškotkih