Ul. XXXI. divizije 1, 4000 Kranj

Tel. 04/202-55-00

zupnija.kranj-zlato.polje@rkc.si

5. NEDELJA MED LETOM, 8.2.2015

Godovi v tednu pred nami:

V ponedeljek goduje Apolonija, devica in mučenka, v torek Sholastika, devica in redovnica, v sredo Lurška Mati božja in svetovni dan bolnikov, v četrtek Feliks, opat, v petek Jordan Saški, redovnik, v soboto Valentin, duhovnik in mučenec, prihodnja nedelja bo 6. nedelja med letom.

Vzemite novo številko Družine, Prijatelja in Misijonskih obzorij. V kiosku pa lahko brezplačno vzamete zgibanke z naslovom: Radi bi naročili mašo, vendar...? – v zgibanki je je na kratko predstavljen pomen maše, mašnih namenov, mašnega daru in še nekaterih s tem povezanih vprašanj.

V torek bo maša zjutraj ob 7h pri sestrah, zvečer pa bo ob 18h srečanje Katoliške karizmatične prenove.

V sredo bomo obhajali god Lurške Matere Božje in svetovni dan bolnikov, pri maši bomo prebrali pismo ob letošnjem svetovnem dnevu bolnikov.

V petek bomo molili molitveno uro ob 17h za duhovnike in nove duhovniške poklice.

V petek ob 19h vabljeni mladi na srečanje z naslovom Teologija telesa, ki ga pripravljajo iskreni.net. Če koga drugega zanima ta tema je tudi lepo vabljen v učilnico oz. dvorano.

Apostolski nuncij v Sloveniji msgr. dr. Juliusz Janusz je včeraj, 7. februarja 2015, sporočil, da je sveti oče Frančišek imenoval msgr. dr. Franca Šuštarja za novega ljubljanskega pomožnega škofa in naslovnega škofa v Ressiani. Novi pomožni škof bo škofovsko posvečenje prejel na 4. postno nedeljo, 15. marca 2015, ob 15. uri v ljubljanski stolnici.

Msgr. dr. Franc Šuštar je bil rojen 27. aprila 1959 v Ljubljani (župnija Homec). Otroštvo je preživel v kmečki družini v vasi Preserje v župniji Homec. Po osnovni šoli je bil v letih 1974 do 1978 v Malem semenišču v Vipavi. Po maturi in vojaščini je vstopil v Bogoslovno semenišče in se vpisal na Teološko fakulteto v Ljubljani. Po dveh letih ga je nadškof Alojzij Šuštar poslal v Rim v Papeški kolegij Germanik, kjer je nadaljeval semeniško življenje in dokončal študij z doktoratom iz osnovnega bogoslovja na Papeški Univerzi Gregorijana. Med študijem je 29. junija 1985 v Ljubljani prejel mašniško posvečenje. Prvo kaplansko mesto je bilo v župniji Ljubljana-Moste in Ljubljana-Fužine.

Od leta 1991 do 1997 je bil ravnatelj v Bogoslovnem semenišču v Ljubljani. Zatem je postal župnik v Grosupljem, kjer je bil dušni pastir osem let. Za dve leti ga je nadškof Alojz Uran postavil za stolnega župnika v Ljubljani in za arhidiakona. Po dveh letih pa je bil leta 2007 ponovno imenovan za ravnatelja Bogoslovnega semenišča v Ljubljani in člana stolnega kapitlja. Ob tem je v semenišču opravljal tudi vlogo ekonoma. V vseh letih duhovništva ga spremlja misel novomašnega gesla: »Veselite se vedno v Gospodu. Gospod je blizu!« Gospodova bližina in dobrota sta vir veselja in upanja.

V teh dneh se še posebej spomnimo novega pomožnega škofa z molitvijo, sedaj pa zapojmo zahvalno pesem Bogu za novega ljubljanskega pomožnega škofa Franca Šuštarja.

 

ORATORIJ 2019

od 25.6. do 29.6.


Povezava do prijavnice:

https://forms.gle/diEtf2zPx8kxbkQc6


V SPOMIN NA PRVEGA ŽUPNIKA +g. Milana Grdena

 V-spomin-pokojnemu-župniku-Milanu-Grdenu.pdfSVETE MAŠE

MED TEDNOM: vsak dan ob 19h,
razen ob torkih je maša ob 7h zjutraj v kapeli pri sestrah
OB NEDELJAH: 8.00 in 10.00.

OB PRAZNIKIH MED TEDNOM: 9.00 IN 19.00

 

URADNE URE


ŽUPNIJSKI URAD:

junij, julij in avgust:

od ponedeljka do petka po večerni maši

Kadar mašuje kdo drug uradne ure odpadejo.

ŽUPNIJSKA KARITAS:

po dogovoru, pokličite po telefonu

tel.  Karitas: 030 607 929

 

 

Rast za mesec junij 2019

pdfRAST-19-6.pdf

Duhovna misel v postu 2019

V resnici je nosil naše bolezni,

naložil si je naše bolečine,

mi pa smo ga imeli za zadetega,

udarjenega od Boga in ponižanega.

On pa je bil ranjen zaradi naših prestopkov,

strt zaradi naših krivd.

Iz 53,4-5

Molitveni namen v novembru 2018

Za duše v vicah

Spoštovani obiskovalec. Naša spletna stran uporablja piškotke. Več informacij o piškotkih

Sprejemam piškotke.

Več informacij o piškotkih