Ul. XXXI. divizije 1, 4000 Kranj

Tel. 04/202-55-00

zupnija.kranj-zlato.polje@rkc.si

6. NEDELJA MED LETOM, 15.2.2015

Godovi v tednu pred nami:

V ponedeljek goduje Julijana Koprska, mučenka, v torek sedem ustanoviteljev reda servitov v sredo Frančišek, duhovnik in mučenec, v četrtek Konrad, spokornik, v petek Sadot in perzijski mučenci, v soboto Peter Damiani, škof in cerkveni učitelj, prihodnja nedelja bo 1. postna nedelja.

V ponedeljek bo celodnevno češčenje Najsvetejšega pred začetkom postnega časa. Začeli bomo s sveto mašo ob 9. uri. Po maši bomo izpostavili Najsvetejše v češčenje do večerne maše in sklepa, ki bo ob 18. uri.

V torek bo maša pri sestrah zjutraj ob 7. uri.

V sredo bo pepelnična sreda in začetek postnega časa. Maša bo ob 18h zvečer, pri maši bo obred pepeljenja. Ta dan bo tudi strogi post.

V sredo po večerni maši bo svetopisemska skupina.

V petek bomo molili molitveno uro za družine ob 17h. ob 18h bo molitev križevega pota in nato sveta maša. Lepo vabljeni. Ob petkih bodo vodili križev pot birmanci, ta petek bodo križev pot vodili osmarji, potrudite se tudi vsi ostali razredi, da se pridružite molitvi križevega pota v petek ob 18. uri.

V petek ob 19h vabim mlade na drugo srečanje Teologije telesa.

Poleg maš, ki so že oznanjene v Rasti bo še 7. dan za pokojno Ivano Dolinar in obletnica za pokojnega Staneta Dolinarja v sredo zvečer.

Prihodnjo nedeljo bomo poromali na Tabor in imeli pobožnost Križevega pota ter sveto mašo. Odhod avtbusa bo iz Čirč ob 15.30, avtobus bo ustavil pri Vodovodnem stolpu in pri Zdravstvenem domu.

V Modestovi dvorani bo gostovala razstava arhivskih fotografij o slovenskih beguncih v Avstriji po letu 1945 in predstavitev fotografske monografije Cvetoči klas pelin. V soboto, 21. februarja, ste ob 19.00 lepo povabljeni na odprtje razstave predstavitev o slovenskih beguncih v Avstriji po letu 1945, predstavitev fotografske monografije Cvetoči klas pelina in predavanje o povojnem begunstvu. Gosta na odprtju bosta Lenart Rihar, voditelj Rafaelove družbe in mag. Helena Jaklitsch, zgodovinarka. Razstava si boste lahko ogledali ob nedelja po mašah in med tednom od 16.30 do 19h.

 

 

V SPOMIN NA PRVEGA ŽUPNIKA +g. Milana Grdena

 V-spomin-pokojnemu-župniku-Milanu-Grdenu.pdfSVETE MAŠE

MED TEDNOM: vsak dan ob 18h,
razen ob torkih je maša ob 7h zjutraj v kapeli pri sestrah
OB NEDELJAH: 8.00 in 10.00.

OB PRAZNIKIH MED TEDNOM: 9.00 IN 18.00

 

URADNE URE


ŽUPNIJSKI URAD:

ponedeljek: 8h - 9h

četrtek: 8h-9h in 16.30 - 17.30

ŽUPNIJSKA KARITAS:

po dogovoru, pokličite po telefonu

tel.  Karitas: 030 607 929

 

 

RAST - NOVEMBER 2019

pdfRAST-19-11.pdf

Duhovna misel v juniju

Vzemite moj jarem nase in učite se od mene, ker moj jarem je prijeten in moje breme je lahko.

Molitveni namen v juniju

za naše družine

Spoštovani obiskovalec. Naša spletna stran uporablja piškotke. Več informacij o piškotkih

Sprejemam piškotke.

Več informacij o piškotkih