Ul. XXXI. divizije 1, 4000 Kranj

Tel. 04/202-55-00

zupnija.kranj-zlato.polje@rkc.si

Cvetna nedelja Gospodovega trpljenja, 29.3.2015

Godovi v tednu pred nami:

V ponedeljek goduje Janez Kilmak, opat, v torek Gvido, opat, v sredo Tomaž Tolentinski, misijonar in mučenec, v četrtek Frančišek Paolski, šuščavnik, v petek Rihard, škof, v soboto Izidor Seviljski, škof in cerkveni učitelj, prihodnjo nedeljo bomo obhajali Veliko noč, nedeljo Gospodovega vstajenja.

Vzemite oz. kupite lahko novo-dvojno velikonočno številko Družine, novo številko Ognjišča, Prijatelja, Praznične, Mavrice in novo Rast.

Večerne maše bodo od ponedeljka naprej ob 19. uri.

Verouka v tem in prihodnjem tednu ne bo, pač pa se veroukarji zagotovo udeležite obredov velikega tedna. Udeležba obredov za veroukarje je obvezna.

Pri sestrah bo maša v ponedeljek in torek zjutraj ob 7. uri.

V sredo dopoldne bom obhajal bolne in starejše pred velikonočnimi prazniki, če želite da še koga obiščem poleg rednih, ki jih obiskujem sporočite v župnišče.

V četrtek bomo obhajali veliki četrtek, spomin Jezusove zadnje večerje. Slovesna maša bo ob 19. uri. Po maši bo bdenje - molitev z Jezusom na Oljski gori do polnoči.

V petek bomo obhajali veliki petek – dan Jezusove smrti. Ta dan je strogi post. Ob 15. uri, ob uri Jezusove smrti na križu, bo pobožnost križevega pota, zvečer ob 19. uri ste vabljeni k obredom velikega petka.

V soboto bomo obhajali veliko soboto. Ta dan se bomo spominjali Jezusovega počitka v grobu. Od 9. ure naprej bo izpostavljeno Najsvetejše v božjem grobu in boste lahko prišli počastit Jezusa, ki leži v grobu.

V soboto zjutraj bo blagoslov ognja ob 6.30, blagoslovi velikonočnih jedil bodo v župnijski cerkvi ob 11h, 14h in 16h, v Struževem ob 15h in na Rupi ob 15.30.

V soboto ob 20h bomo začeli obhajati velikonočno vigilijo in s tem največji krščanski praznik.

Ministrantje imajo vaje v četrtek, petek in soboto eno uro pred obredi.

Obredi velikega tedna so najpomembnejši dogodki vsega cerkvenega leta, zato vas lepo vabim v cerkev k tem lepim starodavnim obredom, pri katerih bomo obhajali največje skrivnosti našega odrešenja, Jezusovo trpljenje, smrt in vstajenje.

V nedeljo bomo obhajali veliko noč- praznik Jezusovega vstajenja, največji krščanski praznik. Praznovanje bomo začeli zjutraj ob 7.30 z slovesnostjo vstajenja. Če bo vreme primerno bomo letos tudi imeli prvič velikonočno procesijo, ki bo šla po Šorlijevem naselju. Nato bo slovesna velikonočna maša. Vabim vas, da se v nedeljo udeležite jutranje maše, ker bo ta maša glavna praznična maša. Druga sveta maša pa bo ob 10. uri.

 

 

V SPOMIN NA PRVEGA ŽUPNIKA +g. Milana Grdena

 V-spomin-pokojnemu-župniku-Milanu-Grdenu.pdfSVETE MAŠE

 

MED TEDNOM: vsak dan ob 18h,
razen ob torkih je maša ob 7h zjutraj v kapeli pri sestrah
OB NEDELJAH: 8.00 in 10.00.

OB PRAZNIKIH MED TEDNOM: 9.00 IN 18.00

 

URADNE URE


ŽUPNIJSKI URAD:

od 20.2. do 2.3.2020 NE BO URADNIH UR!

ponedeljek: 8h - 9h

četrtek: 8h - 9h in 16.30-17.30


Ob sobotah, nedeljah ter cerkvenih in državnih praznikih ni uradnih ur!


ŽUPNIJSKA KARITAS:

po dogovoru, pokličite po telefonu

tel.  Karitas: 030 607 929

 

 

Rast - februar 2020

pdfRAST- februar 2020

Duhovna misel v juniju

Vzemite moj jarem nase in učite se od mene, ker moj jarem je prijeten in moje breme je lahko.

Molitveni namen v juniju

za naše družine

Spoštovani obiskovalec. Naša spletna stran uporablja piškotke. Več informacij o piškotkih

Sprejemam piškotke.

Več informacij o piškotkih