Ul. XXXI. divizije 1, 4000 Kranj

Tel. 04/202-55-00

zupnija.kranj-zlato.polje@rkc.si

23. nedelja med letom - angelska nedelja, 6.9.2015

Godovi v tednu pred nami:

V ponedeljek goduje Marko Križevčan, mučenec, v torek Marijino rojstvo, v sredo Peter Klaver, jezuit in misijonar, v sredo Nikolaj Tolentinski, spokornik, v petek Prot in Hijacint, mučenca, v soboto Marijino ime, prihodnja nedelja bo 24. nedelja med letom.

Vzemite novo številko Družine.

Pri sestrah bo maša v soboto ob 7. uri zjutraj.

V torek bomo obhajali praznik Rojstva Device Marije – mali šmaren. Sveti maši bosta dopoldne ob 9. uri in zvečer ob 19. uri.

V torek ob 20. uri bo srečanje Katoliške karizmatične prenove.

Ta teden začnemo z rednim veroukom po urniku. Razen za 3., 8. in 9. razred odpade verouk v ponedeljek ker imam dva pogreba popoldne. Starši prvega razreda pridite k prvi uri skupaj z otroki, da se bomo razdelili v dve skupini, ker je veliko otrok prijavljenih v prvi razred. Ravno tako starši predšolskih pridite skupaj z njimi na prvo uro.

V ponedeljek ob 20. uri se začne katehumenat v Kranju na Tavčarjevi 43. Če poznate koga, ki bi rad prejel zakramente sv. krst, obhajilo in birmo ga prijazno povabite na katehumenat.

V četrtek in petek bo med nami Marija romarica iz Schönstatta. Marijina podoba roma po vsem svetu in se bo ustavila tudi pri nas v naši cerkvi. V četrtek jo bomo sprejeli pol ure pred mašo in skupaj molili rožni venec, po maši bodo litanije Matere božje in nato češčenje Najsvetejšega. V petek bo molitvena ura na čast Devici Mariji, nato bo maša v čast Devici Mariji, po maši pa bomo zapeli litanije Matere božje, prejeli blagoslov z Najsvetejšim in se poslovili od Schonstattske Matere Božje.

V soboto bo na Brezjah molitveni dan za duhovne poklice. Molitveni program se bo začel ob 8.30 pred baziliko ob 10. 30 bo sveta maša, ki jo bo daroval g. nadškof msgr. Stanislav Zore. Lepo vabljeni na Brezje k molitvi za duhovne poklice.

Mladi se lahko pri meni prijavite za Stično, ki bo v soboto 19. septembra.

Umrla je Silvestra Avsec iz Gradnikove ulice 5. Pogreb bo v ponedeljek ob 13h na mestnem pokopališču v Kranju, po pogrebu bo tukaj v župnijski cerkvi sveta maša za pokojno.

Umrla je tudi Marija Perčič iz Bleiweisove ceste 37, pogreb s sveto mašo bo na Kokrici v ponedeljek ob 15. 30.Gospod, daj jim večni pokoj ...

 

 

 

V SPOMIN NA PRVEGA ŽUPNIKA +g. Milana Grdena

 V-spomin-pokojnemu-župniku-Milanu-Grdenu.pdfSVETE MAŠE

 

MED TEDNOM: vsak dan ob 18h,
razen ob torkih je maša ob 7h zjutraj v kapeli pri sestrah
OB NEDELJAH: 8.00 in 10.00.

OB PRAZNIKIH MED TEDNOM: 9.00 IN 18.00

 

URADNE URE


ŽUPNIJSKI URAD:

ponedeljek: 8h - 9h

četrtek: 8h - 9h in 16.30-17.30


Ob sobotah, nedeljah ter cerkvenih in državnih praznikih ni uradnih ur!


ŽUPNIJSKA KARITAS:

po dogovoru, pokličite po telefonu

tel.  Karitas: 030 607 929

 

 

Rast - februar 2020

pdfRAST- februar 2020

Duhovna misel v juniju

Vzemite moj jarem nase in učite se od mene, ker moj jarem je prijeten in moje breme je lahko.

Molitveni namen v juniju

za naše družine

Spoštovani obiskovalec. Naša spletna stran uporablja piškotke. Več informacij o piškotkih

Sprejemam piškotke.

Več informacij o piškotkih