Ul. XXXI. divizije 1, 4000 Kranj

Tel. 04/202-55-00

zupnija.kranj-zlato.polje@rkc.si

CVETNA NEDELJA, 20.3.2016

Godovi v tednu pred nami:

V ponedeljek goduje Hugolin, emerit, v torek Lea, spokornica, v sredo Katarina Švedska, redovnica, v četrtek Katarina Švedska, redovnica, v petek Rebeka, svetopisemska žena, v soboto Evgenija, mučenka, prihodnjo nedeljo bomo obhajali veliko noč.

Popoldne ob 14. uri bo pobožnost križevega pota v župnijski cerkvi in v cerkvi na Rupi.

Od ponedeljka naprej bodo večerne maše ob 19. uri.

V torek bo maša pri sestrah zjutraj ob 7. uri.

V sredo dopoldne bom obhajal bolne in starejše pred velikonočnimi prazniki. Če želite, da obiščem še koga, poleg rednih, ki jih ob prvih petkih obhajam, sporočite v župnišče.

V sredo ob 20. uri vas skavtje vabijo na potopisno predavanje. Z nami bo popotnik Igor Gruber, ki je v letu 2015 v 107 dneh prehodil 2640 kilometrov. Prehodil je Rdečo pot Via Alpina od Monte Carla do Trsta. Predavanje bo v naši Modestovi dvorani.

V četrtek bomo obhajali veliki četrtek, spomin Jezusove zadnje večerje. slovesna maša velikega četrtka bo ob 19. uri. Po maši bo češčenje.

V petek bomo obhajali veliki petek, spominjali se bomo Jezusove smrti na križu. Ob uri Jezusove smrti 15h bo pobožnost križevega pota. Zvečer ob 19h vabljeni k obredom velikega petka. Ta dan je strogi post.

V soboto bomo obhajali veliko soboto, spominjali se bomo Jezusovega počitka v grobu. Ob 6.30 bo blagoslov velikonočnega ognja in skozi ves dan do 17. ure bo češčenje Najsvetejšega v Božjem grobu. Čez dan bodo tudi blagoslovi velikonočnih jedil, vse imate objavljeno v Rasti.

Ob 19. uri bomo začeli z velikonočno vigilijo. Sobotna maša ne velja za nedeljsko.

Prihodnjo nedeljo bomo obhajali največji krščanski praznik – veliko noč. Nedeljo Gospodovega vstajenja. Sveti maši bosta kot običajno ob 7.30 in ob 10. uri. Glavno praznovanje bo zjutraj ob 7. 30 najprej z obredom vstajenja in nato če bo primerno vreme z velikonočno procesijo, sledi slovesna velikonočna sveta maša. Prihodnjo nedeljo bo tudi pri vseh mašah darovanje za zvonove. Boglonaj za vse vaše današnje darove in darove minulega tedna v ta namen.

Verouka v tem in prihodnjem tednu zaradi praznikov ne bo, vero učenci in starši pa se obvezno udeležite obredov velikonočnega tridnevja, ker spada to tudi k verouku.

Postna spodbuda v velikem tednu: »VERA, UPANJE, LJUBEZEN« Naloga: Poklican sem, po imenu, da ljubim prvi in širim dobro.

Poleg maš, ki so oznanjene v Rasti bo še 7. dan za pokojno Ano Lukačič, v sredo zvečer in 7. dan za pokojno Stanislavo Rehberger v sredo zvečer.

 

 

V SPOMIN NA PRVEGA ŽUPNIKA +g. Milana Grdena

 V-spomin-pokojnemu-župniku-Milanu-Grdenu.pdfSVETE MAŠE

 

MED TEDNOM: vsak dan ob 18h,
razen ob torkih je maša ob 7h zjutraj v kapeli pri sestrah
OB NEDELJAH: 8.00 in 10.00.

OB PRAZNIKIH MED TEDNOM: 9.00 IN 18.00

 

URADNE URE


ŽUPNIJSKI URAD:

ponedeljek: 8h - 9h

četrtek: 8h - 9h in 16.30-17.30


Ob sobotah, nedeljah ter cerkvenih in državnih praznikih ni uradnih ur!


ŽUPNIJSKA KARITAS:

po dogovoru, pokličite po telefonu

tel.  Karitas: 030 607 929

 

 

Rast - februar 2020

pdfRAST- februar 2020

Duhovna misel v juniju

Vzemite moj jarem nase in učite se od mene, ker moj jarem je prijeten in moje breme je lahko.

Molitveni namen v juniju

za naše družine

Spoštovani obiskovalec. Naša spletna stran uporablja piškotke. Več informacij o piškotkih

Sprejemam piškotke.

Več informacij o piškotkih