Ul. XXXI. divizije 1, 4000 Kranj

Tel. 04/202-55-00

zupnija.kranj-zlato.polje@rkc.si

CVETNA NEDELJA, 20.3.2016

Godovi v tednu pred nami:

V ponedeljek goduje Hugolin, emerit, v torek Lea, spokornica, v sredo Katarina Švedska, redovnica, v četrtek Katarina Švedska, redovnica, v petek Rebeka, svetopisemska žena, v soboto Evgenija, mučenka, prihodnjo nedeljo bomo obhajali veliko noč.

Popoldne ob 14. uri bo pobožnost križevega pota v župnijski cerkvi in v cerkvi na Rupi.

Od ponedeljka naprej bodo večerne maše ob 19. uri.

V torek bo maša pri sestrah zjutraj ob 7. uri.

V sredo dopoldne bom obhajal bolne in starejše pred velikonočnimi prazniki. Če želite, da obiščem še koga, poleg rednih, ki jih ob prvih petkih obhajam, sporočite v župnišče.

V sredo ob 20. uri vas skavtje vabijo na potopisno predavanje. Z nami bo popotnik Igor Gruber, ki je v letu 2015 v 107 dneh prehodil 2640 kilometrov. Prehodil je Rdečo pot Via Alpina od Monte Carla do Trsta. Predavanje bo v naši Modestovi dvorani.

V četrtek bomo obhajali veliki četrtek, spomin Jezusove zadnje večerje. slovesna maša velikega četrtka bo ob 19. uri. Po maši bo češčenje.

V petek bomo obhajali veliki petek, spominjali se bomo Jezusove smrti na križu. Ob uri Jezusove smrti 15h bo pobožnost križevega pota. Zvečer ob 19h vabljeni k obredom velikega petka. Ta dan je strogi post.

V soboto bomo obhajali veliko soboto, spominjali se bomo Jezusovega počitka v grobu. Ob 6.30 bo blagoslov velikonočnega ognja in skozi ves dan do 17. ure bo češčenje Najsvetejšega v Božjem grobu. Čez dan bodo tudi blagoslovi velikonočnih jedil, vse imate objavljeno v Rasti.

Ob 19. uri bomo začeli z velikonočno vigilijo. Sobotna maša ne velja za nedeljsko.

Prihodnjo nedeljo bomo obhajali največji krščanski praznik – veliko noč. Nedeljo Gospodovega vstajenja. Sveti maši bosta kot običajno ob 7.30 in ob 10. uri. Glavno praznovanje bo zjutraj ob 7. 30 najprej z obredom vstajenja in nato če bo primerno vreme z velikonočno procesijo, sledi slovesna velikonočna sveta maša. Prihodnjo nedeljo bo tudi pri vseh mašah darovanje za zvonove. Boglonaj za vse vaše današnje darove in darove minulega tedna v ta namen.

Verouka v tem in prihodnjem tednu zaradi praznikov ne bo, vero učenci in starši pa se obvezno udeležite obredov velikonočnega tridnevja, ker spada to tudi k verouku.

Postna spodbuda v velikem tednu: »VERA, UPANJE, LJUBEZEN« Naloga: Poklican sem, po imenu, da ljubim prvi in širim dobro.

Poleg maš, ki so oznanjene v Rasti bo še 7. dan za pokojno Ano Lukačič, v sredo zvečer in 7. dan za pokojno Stanislavo Rehberger v sredo zvečer.

 V SPOMIN NA PRVEGA ŽUPNIKA +g. Milana Grdena

 V-spomin-pokojnemu-župniku-Milanu-Grdenu.pdfSVETE MAŠE

MED TEDNOM: vsak dan ob 18h,
razen ob torkih je maša ob 7h zjutraj v kapeli pri sestrah
OB NEDELJAH: 8.00 in 10.00.

OB PRAZNIKIH MED TEDNOM: 9.00 IN 18.00

 

URADNE URE


ŽUPNIJSKI URAD:

PONEDELJEK: 8.00 DO 9.00.

ČETRTEK 8.00 DO 9.00 IN 16.30 DO 17.30.

ŽUPNIJSKA KARITAS:

PRVA SREDA V MESECU: OD 9.00 DO 10.00

TRETJA SREDA V MESECU: OD 16.00 DO 17.00

tel.  Karitas: 030 607 929

 

 

Rast - marec 2018

pdfRAST-18-3.pdf

okt 2017

Če rožni venc boš molil rad, dobil boš milost vsakikrat. MArija te ljubila bo, sprosila sveto ti nebo.

molitveni namen

Na čast Svetemu Duhu za veroučence, starše in veroučitelje ob začetku novega pastoralnega leta.

Spoštovani obiskovalec. Naša spletna stran uporablja piškotke. Več informacij o piškotkih

Sprejemam piškotke.

Več informacij o piškotkih