Ul. XXXI. divizije 1, 4000 Kranj

Tel. 04/202-55-00

zupnija.kranj-zlato.polje@rkc.si

30. nedelja med letom, 23.10.2016

Godovi v tednu pred nami:

V ponedeljek goduje Anton Marija Claret, škof in redovni ustanovitelj, v torek Kizant in Darija, mučenca, v sredo Rustik, škof, v četrtek Sabina Avilska, mučenka, v petek Simon in Juda Tadej, apostola, v soboto Mihael Rua, redovnik, prihodnja nedelja bo 31. nedelja med letom.

Danes ob 14. uri bo rožnovenska pobožnost.

Prihodnjo soboto NE BO VEČERNE MAŠE!

V župnišču se lahko prijavite zakonski jubilantje za slovesnost, ki bo čez 2 tedna. 7 parov vas je že prijavljenih, tako da bi bilo zelo lepo, če se še skorajžite tisti, ki imate letos okroglo obletnico poroke.

Oklic: Zakrament svetega zakona želita prejeti Kristjan Cvek in Manca Ržen. Oklic je izobešen na oglasni deski, molimo za novoporočence.

V ponedeljek se bo pletlo vence, s katerimi bomo okrasili zvonove, zvonik in mlaje, lepo vas povabim, da bi pomagali pri pletenju vencev. Pletenje se bo začelo torej jutri v ponedeljek, prva skupina – tisti, ki imate čas dopoldne se bo pletlo od 8. ure dalje pri Pleševih v Struževu, druga skupina – tisti ki lažje zvečer, se bo pletlo ob 18. uri ravno tako pri Pleševih v Struževu.

Prosim vas dobre gospodinje, da napečete pecivo za soboto in ga najkasneje v petek zvečer prinesete spodaj v učilnico, da bomo imeli za pogostitev.

V soboto bo potekala slovesnost posvetitve novih farnih zvonov. Slovesnost se bo začela ob 10. uri, slovesnost bo vodil ljubljanski nadškof in metropolit msgr. Stanislav Zore.

Prvi del slovesnosti bo potekal zunaj pred cerkvijo, ko bo posvetitev zvonov in dviganje zvonov v zvonik, potem, ko bo zadnji zvon dvignjen v zvonik bomo odšli v cerkev, kjer bomo obhajali slovesno sveto mašo, ob koncu maše, ko bomo zapeli zahvalno pesem pa se bodo prvič iz zvonika oglasili naši novi farni zvonovi. Po maši bo pogostitev – kosilo in prijateljsko druženje za vse ob poslušanju novih zvonov.

Prosim, da v soboto ne parkirate pred cerkvijo, niti pri sestrah ne, pač pa uporabite parkirišče pri zdravstvenem domu oz. najlepše je, da vsi ki nimate daleč do cerkve pridete peš. Cesta od križišča pa do sester bo v soboto zaprta od 9. do 14. ure za ves promet.

Botre zvonov, to ste tisti, ki ste darovali za zvonove večji dar in sicer, tisti, ki ste darovali 500€ do 700€ ste tretji botri, tisti, ki ste darovali 700€ do 1000€ ste drugi botri, tisti, ki ste darovali 1000€ in več ste prvi botri zvonov. Botre naprošam, da pridete ob 9h v cerkev, kjer boste prejeli v spomin in zahvalo posebna lesena kladiva, s katerimi boste lahko prvi udarili po zvonovih. Botre bom med samo slovesnostjo povabil, da boste med obredom udarili po zvonu. Najprej bo udaril nadškof, potem župnik in potem boste na vrsti botri.

 

 

V SPOMIN NA PRVEGA ŽUPNIKA +g. Milana Grdena

 V-spomin-pokojnemu-župniku-Milanu-Grdenu.pdfSVETE MAŠE

 

MED TEDNOM: vsak dan ob 18h,
razen ob torkih je maša ob 7h zjutraj v kapeli pri sestrah
OB NEDELJAH: 8.00 in 10.00.

OB PRAZNIKIH MED TEDNOM: 9.00 IN 18.00

 

URADNE URE


ŽUPNIJSKI URAD:

ponedeljek: 8h - 9h

četrtek: 8h - 9h in 16.30-17.30


Ob sobotah, nedeljah ter cerkvenih in državnih praznikih ni uradnih ur!


ŽUPNIJSKA KARITAS:

po dogovoru, pokličite po telefonu

tel.  Karitas: 030 607 929

 

 

Rast - februar 2020

pdfRAST- februar 2020

Duhovna misel v juniju

Vzemite moj jarem nase in učite se od mene, ker moj jarem je prijeten in moje breme je lahko.

Molitveni namen v juniju

za naše družine

Spoštovani obiskovalec. Naša spletna stran uporablja piškotke. Več informacij o piškotkih

Sprejemam piškotke.

Več informacij o piškotkih