Ul. XXXI. divizije 1, 4000 Kranj

Tel. 04/202-55-00

zupnija.kranj-zlato.polje@rkc.si

KRISTUS KRALJ, 20.11.2016

Godovi v tednu pred nami:

V ponedeljek darovanje Device Marija, v torek Cecilija, devica in mučenka, zavetnica cerkvene glasbe, v sredo Klemen I., papež in mučenec, v četrtek vietnamski mučenci, v petek Katarina Aleksandrijska, devica in mučenka, v soboto Leonard Portomavriški, prihodnja nedelja bo 1. adventna nedelja in god sv. Modesta.

V torek bomo obhajali god sv. Cecilije, device in mučenke. Čestitke in zahvala pevcem vseh treh pevskih zborov, organistkam in vsem inštrumentalistom in vsem vam, ki radi pojete pri ljudskem petju.

V sredo ob 19h bo v cerkvi predavanje z naslovom: pojavljanje zla v današnjem svetu. Predaval bo eksorcist p. Peter Vrabec. Lepo vabljeni.

V petek zvečer ne bo molitvene ure pred mašo, pač pa bomo s sveto mašo začeli 24-urno češčenje Najsvetejšega. V petek po večerni maši bomo Najsvetejše izpostavili v češčenje vse do naslednjega dne do večerne maše. Za nočno češčenje lepo prosim, če se napišete nekateri, ki bi bili lahko dežurni ob urah ponoči.

Ker je letos praznovanje sv. Modesta na nedeljo, bomo že v soboto praznovali njegov god. Slovesna maša na čast farnemu zavetniku sv. Modestu bo v soboto ob 10. uri. Po maši bomo zopet izpostavili Najsvetejše v češčenje. Sklep češčenja bo s petimi litanijami, zahvalno pesmijo in sveto mašo zvečer ob 18. uri. Sklep češčenja bo vodil g. Boštjan Prevc, nadškofov tajnik.

Prihodnja nedelja bo 1. adventna nedelja in nedelja Karitas. Pri mašah bo darovanje za potrebe škofijske in župnijske karitas.

Bliža se Miklavž, ki nas bo obiskal v soboto 3. decembra, ob 15. uri. In tudi letos prosi za pomoč pri darilih, tako kot običajno jih lahko oddaste pod korom.

Danes popoldne ob 15. uri pa ste lepo povabljeni k slovesnosti na Primskovo, kjer bo g. nadškof blagoslovil prenovljeno notranjost cerkve.

Zadaj v preddverju lahko še naročite slike od posvetitve zvonov.

 

 

V SPOMIN NA PRVEGA ŽUPNIKA +g. Milana Grdena

 V-spomin-pokojnemu-župniku-Milanu-Grdenu.pdfSVETE MAŠE

 

MED TEDNOM: vsak dan ob 18h,
razen ob torkih je maša ob 7h zjutraj v kapeli pri sestrah
OB NEDELJAH: 8.00 in 10.00.

OB PRAZNIKIH MED TEDNOM: 9.00 IN 18.00

 

URADNE URE


ŽUPNIJSKI URAD:

ponedeljek: 8h - 9h

četrtek: 8h - 9h in 16.30-17.30


Ob sobotah, nedeljah ter cerkvenih in državnih praznikih ni uradnih ur!


ŽUPNIJSKA KARITAS:

po dogovoru, pokličite po telefonu

tel.  Karitas: 030 607 929

 

 

Rast - februar 2020

pdfRAST- februar 2020

Duhovna misel v juniju

Vzemite moj jarem nase in učite se od mene, ker moj jarem je prijeten in moje breme je lahko.

Molitveni namen v juniju

za naše družine

Spoštovani obiskovalec. Naša spletna stran uporablja piškotke. Več informacij o piškotkih

Sprejemam piškotke.

Več informacij o piškotkih