Ul. XXXI. divizije 1, 4000 Kranj

Tel. 04/202-55-00

zupnija.kranj-zlato.polje@rkc.si

CVETNA NEDELJA, 9.4.2017

Godovi v tednu pred nami:

V ponedeljek goduje Domen, škof, v torek, Stanislav škof in mučenec, v sredo Zenon škof, v četrtek Ida, redovnica, v petek Maksim, mučenec, v soboto Helena, kneginja, prihodnjo nedeljo bomo praznovali veliko noč.

Danes ob 14. uri bo pobožnost križevega pota.

V torek ob 19h bo srečanje Katoliške karizmatične prenove.

V sredo ob 17. uri bo srečanje skupine Abraham. Naša gostja bo ga. Marija Šterbenc, direktorica Doma sv. Katarine v Mengšu in voditeljica Aninega sklada. Lepo vabljeni.

V četrtek začenjamo velikonočno tridnevje – najpomembnejši dnevi cerkvenega leta, zato vas lepo povabim k obredom velikonočnega tridnevja, za veroukarje je obvezno, saj ta teden nimajo verouka. Uradne ure pa so samo v ponedeljek zjutraj.

Nadškof Stanislav Zore vabi duhovnike in vse vernike ljubljanske nadškofije na veliki četrtek v ljubljansko stolnico ob 9. uri dopoldne h krizmeni maši. Kdor more je lepo povabljen.

Na veliki četrtek ob 19h spomin Jezusove zadnje večerje, uahvalili se bomo za zakrament sv. evharistije in sv. mašniškega posvečenja, med mašo bo obred umivanja nog, po maši češčenje in bedenje z Jezusom. Darovanje pri maši bo za potrebe župnijske Karitas.

V petek je strogi post in veliki petek, ob 15h - ob uri Jezusove smrti bo molitev križevega pota, zvečer ob 19h lepo povabljeni k obredom velikega petka, ki so najlepši obredi cerkvenega leta. Darovanje pri križu bo za cerkev v sveti deželi in za obnovo Božjega groba v Jeruzalemu.

Na veliko soboto se bomo spominjali Jezusovega počitka v grobu. Zjutraj ob 6.30 bo pred župniščem blagoslov velikonočnega ognja in v cerkvi blagoslov vode, od 6.30 do 18h bo izpostavljeno Najsvetejše v Božjem grobu v češčenje, čez dan bodo blagoslovi velikonočnih jedil. Zvečer ob 20h bo slovesna velikonočna vigilija, med katero bomo podelili tudi zakrament svete birme odraslemu katehumenu. Ministrantje imajo eno uro pred obredi vaje.

Prihodnjo nedeljo bomo obhajali največji krščanski praznik Veliko noč. Glavna slovesnost bo zjutraj ob 7.30, z obredom vstajenja in velikonočno procesijo, če bo primerno vreme. Druga sveta maša bo ob 10. uri. Pri vseh mašah bo darovanje za župnijsko cerkev.

 

 

V SPOMIN NA PRVEGA ŽUPNIKA +g. Milana Grdena

 V-spomin-pokojnemu-župniku-Milanu-Grdenu.pdfSVETE MAŠE

MED TEDNOM: vsak dan ob 19h,
razen ob torkih je maša ob 7h zjutraj v kapeli pri sestrah
OB NEDELJAH: 8.00 in 10.00.

OB PRAZNIKIH MED TEDNOM: 9.00 IN 19.00

 

URADNE URE


ŽUPNIJSKI URAD:

junij, julij in avgust:

od ponedeljka do petka po večerni maši

Kadar mašuje kdo drug uradne ure odpadejo.

ŽUPNIJSKA KARITAS:

po dogovoru, pokličite po telefonu

tel.  Karitas: 030 607 929

 

 

Rast za avgust 2019

pdfRAST-19-8.pdf

Duhovna misel v juniju

Vzemite moj jarem nase in učite se od mene, ker moj jarem je prijeten in moje breme je lahko.

Molitveni namen v juniju

za naše družine

Spoštovani obiskovalec. Naša spletna stran uporablja piškotke. Več informacij o piškotkih

Sprejemam piškotke.

Več informacij o piškotkih