Ul. XXXI. divizije 1, 4000 Kranj

Tel. 04/202-55-00

zupnija.kranj-zlato.polje@rkc.si

26. NEDELJA MED LETOM, 30.9.2018

Godovi v tednu pred nami:

V ponedeljek goduje Terezija Deteta Jezusa, devica, v torek Angeli varuhi, v sredo Frančišek Borgia, redovnik, v četrtek Frančišek Asiški, redovni ustanovitelj, v petek Marija Favstina Kowalska, redovnica, v soboto Bruno, ustanovitelj kartuzijanov, prihodnja nedelja bo rožnovenska nedelja, za našo župnijo žegnanjska nedelja – smenj.

V kiosku vzemite novo oktobrsko Rast.

V ponedeljek bomo začeli z mesecem oktobrom, ki je mesec molitve rožnega venca. Rožnovenska pobožnost bo vsak večer ob 18.20 minut pred izpostavljenim Najsvetejšim, maša in rožnovenska pobožnost bo tudi ob torkih zvečer, ob nedelja pa bo rožnovenska pobožnost ob 14. uri. Lepo vabljeni k skupni molitvi rožnega venca v cerkev.

V torek bo prvo srečanje za novi mešani pevski zbor ob 20. uri. Že dalj časa poslušam željo, da bi se ustanovil mešani pevski zbor, pri katerem bi sodelovali moški in ženski glasovi. Vabim vse, ki radi pojete in imate posluh, da se pridružite, vabim tako moške kot ženske glasove. Zbor bo vodil g. Aleš Magajne.

V sredo bo prvo srečanje Šole za zakon ob 20. uri. Lepo vabljeni mladi pari, ki želite stopiti v sveti zakon.

V sredo bo ob 19.45 v Modestovi dvorani predavanje teologa Boštjana Harija z naslovom Duhovno zdravje in krščanstvo. Lepo vabljeni.

V četrtek bomo obhajali praznik svetega Frančiška Asiškega. Ker sestre ta dan obhajajo slovesni praznik bo pri sestrah v četrtek slovesna mašana čast sv. Frančišku ob 7. uri zjutraj.

Petek bo prvi v mesecu, dopoldne bom obiskal bolne in starejše, zvečer lepo vabljeni k rožnovenski pobožnosti in maši prvega petka.

Sobota bo prva v mesecu prvosobotna pobožnost bo združena z rožnovensko pobožnostjo pred mašo.

Prihodnjo nedeljo bomo obhajali farno žegnanje – smenj. Darovanje pri maši bo za vzdrževanje župnijske cerkve. Po maši ob 10. uri bomo blagoslovili novi križ, ki ga bomo v teh dneh postavili na župnijsko cerkev ob Bleiweisovi cesti. Za prihodnjo nedeljo prosim gospodinje da napečete pecivo za pogostitev po deseti maši.

 

V SPOMIN NA PRVEGA ŽUPNIKA +g. Milana Grdena

 V-spomin-pokojnemu-župniku-Milanu-Grdenu.pdfSVETE MAŠE

 

MED TEDNOM: vsak dan ob 19.00,
OB NEDELJAH: 8.00 in 10.00

OB PRAZNIKIH MED TEDNOM: 9.00 IN 19.00

 

URADNE URE


ŽUPNIJSKI URAD:

ponedeljek: 8h - 9h

četrtek: 8h - 9h in 17.00 do 17.30


ŽUPNIJSKA KARITAS:

po dogovoru, pokličite po telefonu

tel.  Karitas: 030 607 929

 

 

Rast za marec 2021

pdfRAST-21-3.pdf

duhovna misel v času koronavirusa

Kuge, lakote in vojske, reši nas o Gospod!

molitveni namen v času koronavirusa

za zdravje v času nevarnosti okužbe s koronavirusom

Spoštovani obiskovalec. Naša spletna stran uporablja piškotke. Več informacij o piškotkih

Sprejemam piškotke.

Več informacij o piškotkih