Ul. XXXI. divizije 1, 4000 Kranj

Tel. 04/202-55-00

zupnija.kranj-zlato.polje@rkc.si

Skupina Abraham

Skupina "Abraham" je skupina starejših, ki se srečujejo vsako drugo sredo v mesecu ob 17. uri (v zimskem času ob 16. uri). Skupino vodi ga. Berta Golob, vsakič povabibo gosta, s katerim se pogovarja ga. Berta.

Ženski pevski zbor

Skupina mamic je oblikovala pevski zbor, ki poje pri svetih maša v nedeljo ob 10. uri izmenjaje se z drugima zboroma. Pevske vaje so vsako sredo ob 20. uri. Pevski zbor vodi ga. Olga Vrhunc. Vabljene nove pevske, da se nam pridružite.

Bogoslužni sodelavci

Bogoslužni sodelavci so ministrantje, pevci, bralci beril, izredni delilci svetega obhajila. Za lepše sodelovanje pri svetih mašah je potrebno, da ima župnija bogoslužne sodelavce. Zato vabimo v svoje vrste nove ministrante, pevce in bralce mašnih beril. Bralci mašnih beril berejo berila ob nedelja in tudi vsak dan pri tedenski sveti maši.

Katehumeni

Mladinci in odrasli, ne glede na zgornjo starost, ki še niso prejeli katerega od zakramentov, kot so sveti krst, sveto obhajilo ali sveta birma, pa bi se želeli pripraviti na sprejem zakramentov in krščansko življenje, se lahko vključijo v skupino katehumenov. Priprava poteka od srede septembra do velike noči . Srečanja za katehumene so vsak ponedeljek ob 20. uri. Srečanja vodimo župniki iz vseh kranjskih župnij. Najprej je 5 srečanj v župniji Kranj center, nato 5 srečanja v župniji Kranj Zlato polje, sledi 5 srečanj v župniji Kranj Primsko, 5 srečanj v župniji Kranj Šmartin in nato zopet 5 srečanj v župniji Kranj center. Kadnidati za katehumenat se lahko pozanimate o katehumenatu v župnijski pisarni osebno ali po telefonu.

Češčenje Najsvetejšega

Češčenje Najvetejšega je v župnijki cerkvi vsak četrtek po sveti maši 30 minut v tišini, vsak petek eno uro pred sveto mašo z molitveno uro in rožnim vencem ter vsako prvo soboto po sveti maši v tišini 45 minut. Celodnevno češčenje Najsvetejšega je v ponedeljek pred pepelnično sredo, 24 urno češčenje pa je ob prazniku svetega Modesta, zavetnika župnijske cekve od 26. novembra od 18. ure do 27. novembra do 18. ure.

Molitvene ure

Molitveno uro molimo vsak petek eno uro pred sveto mašo in vsak ponedeljek po končani sveti maši. Ob ponedeljkih se izmenjujejo molitvene ure in molitev večernic.

 

Svetopisemski večeri

Vsako tretjo sredo v mesecu je takoj po večerni sveti maši srečanje za vse, ki se želijo poglobiti v Božje sporočilo, zapisano v Svetem pismu. Na srečanje lahko pride vsakdo od mladincev do upokojencev.

Zakonska skupina

V župniji delujeta dve zakonski skupini, ki imata enkrat mesečno srečanje drugi in tretji četrtek v mesecu ob 20.30.

 

SVETE MAŠE

 

MED TEDNOM: vsak dan ob 19.00 razen torek ob 7.00
OB NEDELJAH: 8.00 in 10.00

OB PRAZNIKIH MED TEDNOM: 9.00 IN 19.00

 

URADNE URE


ŽUPNIJSKI URAD:

ponedeljek: 8.00 - 9.00

četrtek: 17.30 - 18.00


Ob državnih in cerkvenih praznikih ni uradnih ur

ŽUPNIJSKA KARITAS:

po dogovoru, pokličite po telefonu

tel.  Karitas: 030 607 929

 

 

RAST za mesec oktober 2021

pdfRAST-21-10.pdf

duhovna misel v času koronavirusa

Kuge, lakote in vojske, reši nas o Gospod!

molitveni namen v času koronavirusa

za zdravje v času nevarnosti okužbe s koronavirusom

Spoštovani obiskovalec. Naša spletna stran uporablja piškotke. Več informacij o piškotkih

Sprejemam piškotke.

Več informacij o piškotkih