Ul. XXXI. divizije 1, 4000 Kranj

Tel. 04/202-55-00

zupnija.kranj-zlato.polje@rkc.si

26. nedelja med letom, 25.9.2022

Godovi v tednu pred nami:

V ponedeljek Kozma in Damijan, mučenca, v torek Vincencij Pavelski, ustanovitelj lazaristov, v sredo Venčeslav, mučenec, v četrtek Mihael, Gabrijel in Rafael, nadangeli, v petek Hieronim, duhovnik in cerkveni učitelj, v soboto Terezija Deteta Jezusa, devica in cerkvena učiteljica, prihodnja nedelja bo 27. nedelja med letom – rožnovenska nedelja.

Vzemite novo oktobrsko Rast.

V soboto bomo začeli z oktobrom, ki je še posebej posvečen molitvi rožnega venca. Lepo vas vabim vsak večer k molitvi rožnega venca ob 18.20. Molili bomo pred izpostavljenim Najsvetejšim.

Prihodnji teden v torek, 4. oktobra bo v naši župniji ob 19.30 priprava za botre, ki bodo botri pri krstu ali birmi. Lepo vabim vse, ki boste v prihodnje botri na to pripravo.

25. nedelja med letom, 18.9.2022

Godovi v tednu pred nami:

V ponedeljek Januarij, škof in mučenec, v torek Korejski mučenci, v sredo Matej, evangelist in apostol, v četrtek Mavricij, mučenec, v petek Pij iz Pietrelcine, redovnik in spovednik, v soboto Anton Martin Slomšek, prihodnja nedelja bo 26. nedelja med letom - Slomškova nedelja.

V sredo po večerni maši ob 19.30 bo seja ŽPS.

24. nedelja med letom, 11.9.2022

Godovi v tednu pred nami:

V ponedeljek Marijino ime, v torek Janez Zlatousti, škof in cerkveni učitelj, v sredo praznik povišanja svetega Križa, v četrtek Žalostna Mati Božja, v petek Kornelij in Ciprijan, mučenca, v soboto Robert Bellarmino, škof in cerkveni učitelj, prihodnja nedelja bo 25. nedelja med letom.

V ponedeljek bomo začeli z rednim veroukom po urniku. Če kdo še ni vpisan k verouku lahko to stori v ponedeljek od 8h do 9h in ob 19.30.

V torek bo srečanje Katoliške karizmatične prenove s sveto mašo ob 19. uri.

Mladi ki bi želeli v Stično, ki bo v soboto se do danes zvečer prijavite pri Marku ali Klari.

23. nedelja med letom, 4.9.2022

Godovi v tednu pred nami:

V ponedeljek Mari Terezija, redovnica, v torek Zaharija, prerok, v sredp Regina, devica in mučenka, v četrtek Rojstvo Device Marije – mali šmaren, v petek Peter Klaver, misijonar, v soboto Nikolaj Tolentinski, spokornik, prihodnja nedelja bo 24. nedelja med letom.

V sredo bo sveta maša na Rupi ob 18. uri.

V četrtek bomo obhajali praznik Marijinega rojstva – mali šmaren. Sveti maši bosta ob 9h in 19h. Pri večerni maši bomo zapeli serafrinske litanije Matere Božje in prejeli blagoslov z Najsvetejšim.

V petek bo v župnijski pisarni potekal vpis v veroučno šolo od 9h do 11h in 16h do 18h.

V soboto bo na Brezjah škofijski molitveni dan za nove duhovne poklice. Molitev se začne ob 9h pred baziliko ob 10.30 bo slovesna sveta maša, ki jo bo ob somaševanju duhovnikov daroval gospod nadškof. Lepo vabljeni na Brezje, morda tudi peš.

V nedeljo bomo pri maši ob 10. uri začeli pastoralno – veroučno leto. Blagoslovili bomo tudi šolske torbe.

Poleg maš, ki so že oznanjene v Rasti bo še 7. dan za pokojnega Marka Žiberta, v sredo zvečer.

21. nedelja med letom, 21.8.2022

Godovi v tednu pred nami:

V ponedeljek Devica Marija Kraljica, v torek Roza iz Lime, v sredo Jernej, apostol, v četrtek Ludvik IX., Francoski kralj, v petek Terezija, redovnica, v soboto Monika, mati sv. Avguština, prihodnja nedelja bo 22. nedelja med letom.

Od ponedeljka do petka bo potekal letošnji oratorij na katerem bo sodelovalo okoli 60 otrok in 25 animatorjev. Kot vsako leto ste tudi letos povabljeni, da do 10. ure dopoldne prinesete kakšne domače dobrote – pecivo in podobno za otroke in animatorje.

Poleg oznanjenih maš bo še 7. dan za pokojno Ano Krivic v ponedeljek zvečer.

20. nedelja med letom, 14.8.2022

Godovi v tednu pred nami:

V ponedeljek Marijino vnebovzetje, v torek Rok, spokornik v sredo Evzebij, papež, v četrtek Helena, cesarica, v petek Janez Eudes, duhovnik, v soboto Bernard, opat, prihodnja nedelja bo 21. nedelja med letom.

V ponedeljek bomo obhajali slovesni in zapovedani praznik Marijinega vnebovzetja. Sveti maši bosta po nedeljskem redu. Pri obeh mašah bomo obnovili posvetitev slovenskega naroda Mariji. Pri maši ob 10. uri bomo zapeli litanije Matere božje in prejeli blagoslov z Najsvetejšim.

Prihodnja nedelja bo tretja v mesecu, pri vseh mašah bo darovanje za potrebe naše cerkve.

18. nedelja med letom, 31.7.2022

Godovi v tednu pred nami:

V ponedeljek Alfonz Marija Ligvorij, škof in cerkveni učitelj, v torek Štefan I., papež, porcijunkola, v sredo Martin, menih, v četrtek Janez Marija Vianney, arški župnik, v petek Marija Snežna, v soboto Jezusova spremenitev na gori, prihodnja nedelja bo 19. med letom.

Vzemite novo avgustovsko Rast.

Petek bo prvi v meseci dopoldne bo obisk bolnih in starejših, zvečer lepo vabljeni k pobožnosti na čast Jezusovemu Srcu.

Sobota bo tudi prva v mesecu, po večerni maši bomo imeli prvosobotno pobožnost na čast Marijinemu brezmadežnemu srcu.

16. nedelja med letom, 17.7.2022

Godovi v tednu pred nami:

V ponedeljek Elij iz Koštabone, mučenec, v torek Arsenij, puščavnik, v sredo Marjeta Antiohijska, mučenka, v četrtek Danijel, prerok, v petek Marija Magdalena, spokornica, v soboto Brigita Švedska, sozavetnica Evrope, prihodnja nedelja bo 17. nedelja med letom – Krištofova nedelja.

Na Rupi bo sveta maša v sredo ob 20. uri in v petek ob 20. uri ko bomo obhajali praznik Marije Magdalene, zavetnice rupovške cerkve.

Prihodnjo nedeljo bo na Rupi semenj. Slovesna sveta maša bo tam ob 11. uri. Pri maši bo darovanje za obnovo rupovške cerkve.

Prihodnjo nedeljo bomo obhajali Krištofovo nedeljo, pri vseh mašah bomo blagoslovili avtomobile in šoferje. Potekala bo tudi akcija MIVA za nakup novih vozil za naše misijonarje. Svoj dar boste lahko oddali v nabiralnik pod korom.

Poleg maš, ki so oznanjene v Rasti bo še 30. dan za pokojno Marijo Česen v sredo zvečer.

Umrla je Marijana Rosič iz Šorlijeve ulice 3. Pogreb bo v sredo ob 11. uri na mestnem pokopališču v Kranju. Gospod, daj ji večni pokoj.

Za nujne zadeve – maziljenje, obhajilo umirajočim se v tem tednu obrnite na župnika iz Kokrice g. Jožeta Kluna.

14. nedelja med letom, 3.7.2022

Godovi v tednu pred nami:

V ponedeljek Urh, škof, v torek Ciril in Metod, slovanska apostola, sozavetnika Evrope, v sredo Marija Goretti, devica in mučenka, v četrtek božji služabnik Anton Vovk, v petek Kilijan, mučenec, v soboto Kitajski mučenci, prihodnja nedelja bo 15. nedelja med letom.

V sredo bo maša na Rupi pol ure prej kot je oznanjeno in sicer ob 19.30.

Poleg oznanjenih maš bo še 7. dan za pokojnega Franca Pfajfarja, v ponedeljek zvečer in 7. dan za pokojno Marijo Česen v četrtek zvečer.

13. nedelja med letom, 26.6.2022

Godovi v tednu pred nami:

V ponedeljek Ema Krška, kneginja, v torek Irenej Lyonski, škof in mučenec, v sredo Peter in Pavel, apostola, v četrtek Prvi mučenci rimske Cerkve, v petek Oliver, škof in mučenec, v soboto Janez Frančišek Regis, duhovnik, prihodnja nedelja bo 14. nedelja med letom.

Vzemite novo – julijsko Rast.

V sredo bomo obhajali slovesni praznik prvakov apostolov sv. Petra in Pavla. Maši bosta po prazničnem redu: ob 9h in 19h. Pri obeh mašah bo nabirka za Petrov novčič.

Petek bo prvi v mesecu, dopoldne bom obiskal bolne in starejše, zvečer lepo vabljeni k molitvi za nove duhovne poklice, sveti maši in pobožnosti na čast Jezusovemu Srcu.

Sobota bo prva v mesecu po maši bo prvosobotna pobožnost na čast Marijinemu brezmadežnemu Srcu in tiho češčenje Najsvetejšega.

Umrla je Zvezdana Čebulj iz Zoisove ulice 8. Pogreb bo v ponedeljek ob 10. uri na mestnem pokopališču v Kranju. Ob 7h zjutraj bo zanjo tukaj v cerkvi pogrebna sveta maša. Gospod, daj ji večni pokoj.

 

 

SVETE MAŠE

 

MED TEDNOM: vsak dan ob 19.00,
razen torek ob 7h

OB NEDELJAH: 8.00 in 10.00

OB PRAZNIKIH MED TEDNOM: 9.00 IN 19.00

v cerkvi na Rupi ob sredah ob 18.00

 

URADNE URE


ŽUPNIJSKI URAD:

ponedeljek: 8h do 9h

sreda: 16.30 do 17.30

Ob državnih in cerkvenih praznikih ni uradnih ur


ŽUPNIJSKA KARITAS:

po dogovoru, pokličite po telefonu

tel.  Karitas: 030 607 929

 

 

Rast za oktober 2022

pdfRAST-22-10.pdf

duhovna misel v času koronavirusa

Kuge, lakote in vojske, reši nas o Gospod!

molitveni namen v času koronavirusa

za zdravje v času nevarnosti okužbe s koronavirusom

Spoštovani obiskovalec. Naša spletna stran uporablja piškotke. Več informacij o piškotkih

Sprejemam piškotke.

Več informacij o piškotkih